Loes Hofman en andere medewerkers van Brilmode Wierden zijn druk bezig om webinars te volgen. (Foto: Van Gaalen Media)
Loes Hofman en andere medewerkers van Brilmode Wierden zijn druk bezig om webinars te volgen. (Foto: Van Gaalen Media)

'Momenteel druk bezig met bijscholing'

door Jolien van Gaalen / Van Gaalen Media

De coronacrisis heeft ook gevolgen voor lokale ondernemers. Het dagelijkse leven staat staat grotendeels stil, waardoor er veel minder mensen naar winkels komen. In deze rubriek komt een lokale winkelier aan het woord over het runnen van een bedrijf in deze bijzondere tijd. Deze keer Brilmode Wierden aan de Kerspel 11.

WIERDEN - Dat het bij Brilmode Wierden nu wat rustiger is, betekent niet dat de medewerkers bij de pakken neer gaan zitten. Achter de schermen wordt er volop gewerkt om nieuwe kennis op te doen. "Wat wij op dit moment heel veel doen is bijscholing via webseminars op het gebied van optiek en hoortoestellen”, vertelt Loes Hofman. “Zo leren we over de nieuwste ontwikkelingen, zoals meekleurende contactlenzen. Deze worden donker bij zonlicht en bij het gebruik van de smartphone en digitale beeldschermen. Op brillenglazen kan ook een extra hoogwaardige anti-reflectie coating worden aangebracht. Deze zorgt ervoor dat een gedeelte van blauw licht uit digitale schermen wordt weerkaatst. Dit licht kan oogstress, discomfort en slapeloosheid veroorzaken."

Bij hoortoesteltechniek draait het nu om oplaadbare hoortoestellen die gekoppeld kunnen worden met mobiel en tablet. "Hierdoor kunnen mensen videobellen met ouders, kinderen, kleinkinderen en vrienden. Het geluid loopt van de tablet naar de hoortoestellen. Daar besteden we veel tijd aan, zodat we – als dit voorbij is - op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen in de branche.”

Criteria aangepast
Bij Brilmode Wierden gaan de werkzaamheden gewoon door. “Hierbij houden we ons uiteraard aan de richtlijnen van het RIVM en de Nederlandse Unie van Optiekbedrijven. Daar passen wij onze criteria op aan. Ook is het nog mogelijk om pasfoto’s te laten maken, zodat mensen documenten kunnen vervangen als dat nodig is."

Doorbraak in oplaadbare hoortoestellen
De nieuwste hoortoestellen met de accessoires van Bernafon zijn uniek. Deze helpen om te horen en verstaan, zelfs in de moeilijkste luisteromgevingen. Het nieuwste Viron oplaadbare hoortoestel biedt: 24 uur op één acculading, snelle laadfunctie, geen gedoe met batterijen, koppeling met telefoon en iPad en elke dag zekerheid. Meer informatie? Kom gerust eens langs bij audicien en opticien Brilmode Wierden.

Kijk voor meer informatie op de website van Brilmode Wierden. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden