Mensen die graag willen helpen kunnen lid worden van de Facebookgroep Coronahulp WierdenDoet! (Foto: Van Gaalen Media)
Mensen die graag willen helpen kunnen lid worden van de Facebookgroep Coronahulp WierdenDoet! (Foto: Van Gaalen Media)

Stichting De Welle roept samen met Evenmens hulplijn in leven

door Stichting De Welle

Naar aanleiding van de persconferentie die minister-president Rutte op 21 april heeft gegeven, is duidelijk dat de anderhalve meter afstand nog langer bewaard moet blijven. Ook al worden sommige maatregelen – met betrekking tot de jonge doelgroep – wat versoepeld, er is nog steeds geen extra ruimte voor het opzoeken van sociale contacten. Vooralsnog geen grote evenementen, nog niet naar de geliefde hobbyavonden, de gezelligheid langer vermijden.

WIERDEN / ENTER - Maar voor bepaalde groepen mensen kan deze verlenging van de social distancing toch even flink tegenvallen. Nog zo’n periode van eenzaamheid kan zorgen voor negatieve of sombere gedachtes.

Wellicht wordt het nu ineens een groter probleem om in de eigen dagelijkse behoeftes te blijven voorzien. Waar eerst nog buren of mensen in het directe netwerk klaarstonden om boodschappen te doen, kan die hulp misschien wat afzakken en staan mensen er wellicht meer alleen voor.

Hulp of luisterend oor

De Welle gelooft in de kracht van samen. "Samen komen we deze tijd door", zegt een woordvoerder. "Sommige mensen kunnen daarbij ondersteuning, praktische hulp of gewoon een luisterend oor wel gebruiken. Bent of kent u zo iemand? Dan kunt u een beroep doen op de telefonische hulplijn van De Welle, dit in samenwerking met Evenmens. Bel ons gerust voor een gesprekje om gewoon even van u af praten kan al zoveel schelen. Neem contact op als boodschappen doen een probleem wordt of als u een maaltijd aan huis kunt gebruiken. Als we iets kunnen doen om deze rare tijd waarin we in een klein wereldje moeten bewegen net wat aangenamer te maken, dan regelen we dat graag. Er staan zoveel mensen klaar om te helpen! Dat is de kracht van samen."

Bereikbaarheid

De Welle is dagelijks bereikbaar van 9.00 tot 16.00 uur via het telefoonnummer 0546-57 16 93.

Facebookgroep

Mensen die zelf helpen willen helpen kunnen lid worden van de Facebookgroep Coronahulp WierdenDoet! Zo helpen zij mee om de kracht samen vorm te geven.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over De Welle op de website

www.stichtingdewelle.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden