Bas Kuipers en Willine Coes van Weideman Bloem & Groen bij Bas zijn heel blij dat klanten hen nog weten te vinden. (Foto: Van Gaalen Media)
Bas Kuipers en Willine Coes van Weideman Bloem & Groen bij Bas zijn heel blij dat klanten hen nog weten te vinden. (Foto: Van Gaalen Media)

'Niet verwacht dat het zo zou uitpakken’

door Jolien van Gaalen / Van Gaalen Media

De coronacrisis heeft ook gevolgen voor lokale ondernemers. In deze rubriek komt een lokale winkelier aan het woord over het runnen van een bedrijf in deze bijzondere tijd. Deze keer: Weideman Bloem & Groen bij Bas.

WIERDEN - Bij Weideman Bloem & Groen bij Bas is het de afgelopen tijd juist drukker geworden. “In de eerste week was iedereen onzeker: waar gaat dit allemaal heen? In de tweede week hadden veel mensen bedacht om bloemen te gaan sturen”, vertelt Willine Coes. “Op Facebook hebben we kenbaar gemaakt dat betalen via een Tikkie mogelijk is. Met bezorgen hebben we het mede daardoor heel erg druk.”

Maximaal drie klanten
“Voor onze veiligheid hebben we een scherm bij de kassa”, zegt Bas Kuipers. “Heel soms lijkt de 1,5 meter afstand nog even lastig, maar heel vaak gaat dit gewoon goed. Er mogen maximaal drie klanten tegelijk naar binnen, dus af en toe staat er een rij voor de deur. Daarnaast houden we natuurlijk alles goed schoon, zoals de pinautomaat en de deurklinken.”

“Zoals gezegd is het met bezorgingen heel erg druk. Op bepaalde dagen konden we dit niet aan en hebben daarom extra mensen ingezet. De ouders van medewerkers zitten nu ook thuis en zij wilden hierbij graag helpen, echt super! Bij de andere twee vestigingen, in Den Ham en Nijverdal, is er hetzelfde beeld”, zegt Bas.

Zomerpakket
Op deze nieuwe situatie heeft Weideman Bloem & Groen bij Bas vrij snel ingespeeld. “In de eerste week hebben we pakketjes met bloementaartjes samengesteld, zodat kinderen zelf kunnen knutselen”, aldus Willine. Bas: “Normaal gesproken geef ik in aanloop naar de zomer ook workshops, maar dat ligt nu ook stil. Net als de Paasworkshops zijn deze gecanceld. Daarom zijn we van plan om een compleet zomerpakket samen te stellen voor volwassenen. Deze is in de winkel op te halen. Zij krijgen dan via mail of Whatsapp een filmpje waarin ik stap voor stap uitleg geef. Dit is een mooie manier om creatief bezig te zijn en het biedt wat afleiding. Als het bloemstuk klaar is, kunnen zij daarvan een foto plaatsen op Facebook. Het is altijd mooi om te zien wat het resultaat is.”

Buitenplanten
Momenteel is de meeste vraag naar boeketten, waaronder Bloomon-boeketten. “Maar bloementaarten en bloemstukjes, die wij klaarzetten, doen het ook erg goed. Nu is het een mooie tijd voor buiten, dus we hebben genoeg buitenplanten en hangers, maar ook mandeville. Omdat alles in het begin zo onzeker was, hebben kwekers bloemen weggegooid. Dat deed wel zeer aan ons bloemenhart. Maar nu zijn we heel blij dat klanten ons nog weten te vinden.”
“We hadden niet verwacht dat het zo voor ons zou uitpakken’, voegt Willine toe.

Kijk voor het laatste nieuws op de Facebookpagina.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden