Herma Mennegat benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Herma Mennegat-Langenhof is op 23 april via FaceTime door burgemeester Doret Tigchelaar benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar vele vrijwilligerswerk. Haar man Herman heeft de onderscheiding namens de burgemeester opgespeld.

ENTER - Herma is al jarenlang een betrokken en gedreven vrijwilligster die veel betekent voor de Enterse gemeenschap. Ze staat bekend om haar organisatietalent, inspirerende en verbindende eigenschappen en haar vrolijke karakter. Sinds 2004 is Herma als vrijwilliger betrokken bij het verzorgings- en verpleeghuis Het Reggedal Enter.Herma zet zich in voor de verbetering van de leefbaarheid van de zorginstelling onder meer door samen te koken, te wandelen met de bewoners en eenzame bewoners te bezoeken. Bovendien initieerde zij het bijwonen van de dodenherdenking met bewoners en de deelname aan de lokale avondvierdaagse.

50-jarig bestaan Reggedal
Afgelopen periode is zij erg druk geweest met de organisatie van het 50-jarig bestaan van Het Reggedal. In verband met de huidige corona-crisis zijn de activiteiten en het jubileum uitgesteld naar 2021.

Jeugd- en jongerenwerk
Van 1968 tot 1985 was zij vrijwilliger bij de Christelijke Jeugdvereniging Timotheüs in Enter. Herma was actief als leider in het jeugd- en jongerenwerk. Zij begeleidde de wekelijkse jeugdclubs en herinitieerde en organiseerde het jaarlijkse Pinksterkamp. Ook was zij actief in de fondsenwerving. In 1986 is zij op grond van haar verdiensten benoemd tot erelid.

Coördinator
Van 1978 tot nu is ze vrijwilliger bij Nierstichting Nederland. Herma was mede-initiatiefnemer en is sindsdien coördinator van de lokale college in Enter. Zij werft collectanten, organiseert de collecte en was lange tijd ook zelf actief als collectant.

De Roerganger
Bij De Roerganger is Herma van 1989 tot 1997 en sinds 2017 actief als lid van de medezeggenschapsraad en van de ouderraad. Zij organiseerde onder meer (buitenschoolse) activiteiten en initieerde goede doelen-acties. Ook zette zij zich in voor de renovatie van het schoolplein en het schoolgebouw. Sinds 2017 ondersteunt zij de lessen handenarbeid.

Stolpersteine
Vanaf 2012 is Herma vrijwilliger bij het kunstproject Stolpersteine (struikelstenen) in Enter. Dit is een Europees project van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig die herdenkingsplaatjes aanbrengt voor woningen waar ooit slachtoffers van het nationaalsocialisme woonden. Samen met leerlingen van de lokale basisschool onderhoudt Herma de negentien Stolpersteine in Enter. Tevens verzorgt zij de informatievoorziening aan de kinderen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden