De bibliotheekgebouwen in Wierden en Enter blijven gesloten tot 20 mei, maar online heeft de bieb veel te bieden.
De bibliotheekgebouwen in Wierden en Enter blijven gesloten tot 20 mei, maar online heeft de bieb veel te bieden.

Bibliotheek zet eerste stap om al gereserveerde boeken uit te lenen

WIERDEN / ENTER  "Helaas blijven onze bibliotheekgebouwen in ieder geval nog gesloten tot 20 mei, maar online heeft de bibliotheek veel te bieden", aldus interim-directeur Henriette Gerrits. "Daarnaast zijn medewerkers van de bibliotheek elke werkdag telefonisch bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur. We helpen mensen stap voor stap op weg bij problemen met e-books en luisterboeken. Ook willen we voorzichtig beginnen met uit het uitlenen van eerder gereserveerde boeken."

Digitaal doorlezen
E-books, luisterboeken en online informatie en cursussen zijn beschikbaar voor leden en niet-leden. Mensen kunnen digitaal blijven doorlezen met de ruim 28.000 e-books van de online bibliotheek voor kinderen en volwassenen. De Thuisbieb-app biedt e-books voor leden en niet-leden. De app is beschikbaar voor iOS- en Android. Tevens zijn medewerkers van de bibliotheek Wierden en Enter bereikbaar op 0546-57 27 84 om mensen te helpen. Een mail sturen naar info@bibliotheekwierden.nl is ook mogelijk. De Luisterbiebapp bevat ruim 3.700 luisterboeken voor alle leeftijden. Luisterboeken zijn er ook voor niet-leden. Alle acties zijn verlengd tot 1 juni.

Reserveringen afhalen
De vestigingen in Wierden en Enter gaan voorzichtig van start met het uitgeven van de reserveringen die nu in de bibliotheek staan. "We nemen contact op met deze klanten en maken een afspraak voor het afhalen. Als dit goed gaat dan zijn er plannen om deze service uit te breiden naar nieuwe klanten. Daar zullen we iedereen dan via de gebruikelijke kanalen over informeren. Natuurlijk nemen we bij elke stap de richtlijn van het RIVM in acht nemen."

Lid worden
Men kan nog steeds lid worden van de bibliotheek. Met een lidmaatschap heb je meteen toegang tot alle e-books en luisterboeken. Wie geen lid is kan dit makkelijk online alsnog doen. Tot en met 18 jaar is een bibliotheekabonnement gratis. Vanaf 18 jaar kost een jaarabonnement maar 11,50 euro per kwartaal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden