In 2019 hebben basisschoolleerlingen ook kransen gelegd bij dit monument. Dat is nu niet mogelijk. (Foto: Van Gaalen Media)
In 2019 hebben basisschoolleerlingen ook kransen gelegd bij dit monument. Dat is nu niet mogelijk. (Foto: Van Gaalen Media) (Foto: Jolien_van_Gaalen)

Alternatief voor herdenking op 4 mei en bevrijdingsdag op 5 mei

Vanwege de maatregelen die er gelden rondom het coronavirus is het niet mogelijk om op de gebruikelijke wijze stil te staan bij de dodenherdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag op 5 mei. De gemeente Wierden en Stichting Vier de Vrijheid Wierden-Enter hebben een alternatief programma opgesteld.

WIERDEN / ENTER - Inwoners worden opgeroepen om op 4 mei de hele dag de Nederlandse vlag halfstok te hangen.

Krans leggen
Het college van burgemeester en wethouders zal namens alle inwoners een krans leggen op de gebruikelijke plekken in Wierden, Enter, Hoge Hexel en Notter. Aan het eind van de dag verschijnt er een videoboodschap met de kranslegging op de website van de gemeente. Zo kunnen inwoners zien dat het college stilstaat bij hen die het leven lieten in tijden van oorlog.

Twee minuten stilte
Daarnaast sluit de gemeente Wierden zich aan bij de landelijke oproep aan trompettisten om twee minuten voor 20.00 uur het taptoesignaal te blazen. Dit wordt gevolgd door twee minuten stilte. Aansluitend wordt het volkslied gezongen. Als gebaar aan allen die gevallen zijn voor onze vrijheid, vragen we inwoners om vanaf 21.00 uur een brandende kaars voor de deur te plaatsen.

Bevrijdingsdag
Op 5 mei zullen in onze gemeente om 8.00 uur de kerkklokken luiden als teken om de bevrijding van Nederland te vieren. Inwoners wordt gevraagd om de Wierdense bevrijdingsvlag of de nationale driekleur massaal uit te hangen om zo de bevrijding te vieren!

Videoboodschap
De videoboodschap van de kranslegging is op 4 mei in de avonduren te vinden op de website van de gemeente Wierden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden