Jan Willem en Jennie Buitenweg zijn op 28 april 65 jaar getrouwd, maar kunnen dit nu niet vieren. (Eigen foto, uit 2017)
Jan Willem en Jennie Buitenweg zijn op 28 april 65 jaar getrouwd, maar kunnen dit nu niet vieren. (Eigen foto, uit 2017) (Foto: )

'Bijna drie jaar op mij gewacht'

door Jolien van Gaalen / Van Gaalen Media

WIERDEN - Jan Willem (94) en Jennie Buitenweg (91) zijn op dinsdag 28 april 65 jaar getrouwd, maar door de coronacrisis kan deze bijzondere mijlpaal niet gevierd worden. “En dat is heel jammer”, vertelt Jan Willem. 

De vonk tussen Jan Willem en Jennie sloeg over in 1946 op een schoolfeest in Notter. “Dat ging eigenlijk vanzelf en toen kwam het balletje aan het rollen. Maar ik was dienstplichtig en heb me op 2 mei gemeld. Op 3 oktober ben ik naar Indië gegaan. Toen ik terugkwam bleek dat Jennie al die tijd op mij heeft gewacht, bijna drie jaar. Want ik ging vanaf het schip meteen naar het ziekenhuis in Utrecht. Op 28 maart was ik terug, maar tot 13 mei heb ik met geelzucht in het ziekenhuis in gelegen. Daar zijn mijn vader en moeder op bezoek geweest, Jennie was daar ook bij.” 

Op 28 april 1955 geven de dan 29-jarige Jan Willem en de 26-jarige Jennie elkaar het ja-woord. Zij krijgen vier kinderen en hebben aan de Aadorpsweg en Violierstraat gewoond.“Iedereen heeft wel eens wat in het huwelijk, dat is logisch, maar bij ons ging het prima. Mijn vrouw zit nu in De Botterhof en ik woon erboven in een appartement. Op een afstandje van elkaar, maar toch dichtbij. Ik kon haar niet meer verzorgen, dat wordt nu heel goed gedaan bij De Botterhof. Als zij in de huiskamer zit, kan ze mij zien op het balkon. Nu mag er niemand op bezoek komen, waardoor wij ons 65-jarig huwelijk niet kunnen vieren. Ik had het liever anders gewild. Je kunt wel hoog en laag springen, maar dat helpt niks.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden