Foto:

De kernwaarden van het herenkleding merk; Michaelis

Het herenkleding merk Michaelis is vrij bekend onder de Nederlandse bevolking. Het merk ligt in grote warenhuizen en in winkel. Eén van deze winkels is overhemden.com. Het merk kent een rijke geschiedenis. Het merk klinkt enigszins Italiaans, maar het is een echt Nederlands merk. Michaelis is gespecialiseerd in kwaliteitskleding en dan voornamelijk in de bovenkleding voor de man en accessoires. Tevens heeft het merk altijd een deal; twee shirts voor €99. Benieuwd naar hoe het verhaal van Michaelis begon en welke waarden ze hanteren? Lees dan snel verder.

sponsored content

Het jaar 1934

Het merk is opgericht door de Nederlandse kleermaker Heinz Michaelis. Heinz is ooit begonnen met een klein kledingatelier in de binnenstad van Rotterdam. Hij werkte als kleermaker en onderscheidt zich al vroeg van andere kledingmakers door kleding van hoge kwaliteit aan te bieden. Michaelis is begonnen met het maken van dassen. In die tijd droeg namelijk iedereen nog een das. Hij maakte vooral dassen voor de lagere klassen van de Nederlandse bevolking. Hij was één van de weinigen die dit aanbod en vond zo een gat in de markt. Eén van de huidige kernwaarden is daarom nog steeds; hoge kwaliteit kleding maken voor de grootste groep van de Nederlandse bevolking. De kleding wordt gemaakt met oog voor detail. Daarnaast is Michaelis shirts aanwezig in het gehele productieproces. Op deze manier kan Michaelis de kwaliteit van de kleding die produceren waarborgen. 

De kernwaarden van het merk

Michaelis staat voor MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen). Dit is terug te zien in de kleding die het merk aanbiedt aan klanten. Het merk houdt zich aan de volgende vier pijlers bij het produceren van kleding:

Ethiek

Het merk zorgt ervoor dat ze alleen stoffen gebruiken die ethisch zijn verkregen. Uiteindelijk kijkt het merk niet alleen naar het resultaat, maar ook naar de rest van de productie. De grondstoffen let goed op waar de grondstoffen vandaan komen en of deze ook daadwerkelijk diervriendelijk zijn. Hierdoor is het merk niet alleen transparant, maar waarborgen ze ook de integriteit. 

Milieu

In de kledingbranche en het produceren van kleding zijn er een aantal Europese standaarden omtrent het milieu. Dit wordt REACH genoemd. REACH is een verordening van de Europese Unie die is aangenomen om de gezondheid van de mens en het milieu beter te beschermen tegen de risico's die chemische stoffen kunnen opleveren en tegelijkertijd het concurrentievermogen van de chemische industrie in de EU te verbeteren. Door middel van een opgestelde REACH lijst weet het merk welke stoffen er boven een bepaalde waarde niet in de producten mogen zitten. Wanneer deze waarden toch niet acceptabel zijn, zoekt Michaelis naar een veiligere stof. Dit wordt door onafhankelijke testbureaus regelmatig onderzocht. Zo weet het merk en de klanten dat er rekening gehouden wordt met milieu en mens.

Sociaal

Michaelis is fel tegen kinder- en dwangarbeid. Het merk is hier vrij duidelijk in. Werknemers zijn de kern van een bedrijf. Daarom besteedt Michaelis hier ook uitgebreid aandacht aan en zorgt het bedrijf voor goede arbeidsomstandigheden. De omgeving waar het personeel in werkt, is veilig en de lonen zijn goed. Daarnaast is het werkrooster schappelijk.

Fysiek

Door vast te leggen aan welke eisen het product aan moet voldoen, kan het succes gemeten worden. Naast het testen van de stoffen wordt bijvoorbeeld de treksterkte, pasvorm en kleurechtheid gemeten. Door het waarborgen van de kwaliteit van de producten, stelt Michaelis geen klanten teleur. Daarnaast waarborgt het merk een goede relatie tussen arbeiders en klanten. 

Ben je na het lezen geïnteresseerd in een herenproduct van Michaelis? Kijk dan is op overhemden.com . En... Michaelis heeft een standaard shirt deal: 2 overhemden voor 99 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden