Laurens Spekreijse is in januari begonnen met zijn bedrijf LRNS aan de Sportlaan 13 in Enter.  (Eigen foto)
Laurens Spekreijse is in januari begonnen met zijn bedrijf LRNS aan de Sportlaan 13 in Enter. (Eigen foto) (Foto: Eigen foto)

'Dit is heel mooi en afwisselend werk'

door Jolien van Gaalen / Van Gaalen Media

"Het leukste aan dit werk is het contact met klanten, telkens ontmoet ik andere mensen. Dat maakt het werk afwisselend, iedere dag is anders. Daarnaast vind ik het leuk om met mijn handen te werken", vertelt eigenaar Laurens Spekreijse." Sinds begin dit jaar runt hij zijn eigen bedrijf in Enter: LRNS Installatietechniek.

ENTER - "Voor mezelf beginnen is iets waar ik al jaren over heb nagedacht. De stap heb ik nog niet eerder gezet, omdat je veel moet regelen voordat je daadwerkelijk aan het werk kunt gaan.

Ik heb altijd met veel plezier gewerkt bij een werkgever in Raalte en later in Enter, maar het ondernemerschap bleef toch lonken. Aanvankelijk zag mijn vrouw Ellen het wat minder zitten, maar tijdens een vakantie in Italië met zijn drietjes in juni hebben we er nog eens goed over nagedacht. Samen hebben we toen besloten dat ik dit toch maar moest doen. Dus vanaf dat moment ben ik aan de slag gegaan, want er moet wel het een en ander gebeuren voordat je met een eigen bedrijf kan beginnen. In januari ben ik echt van start gegaan."

Particulieren en bedrijven
"LRNS Installatietechniek heeft als hoofdmoot particuliere klanten in de regio Enter, maar ik ben ook met enige regelmaat werkzaam voor bedrijven." Mensen kunnen bij het installatiebedrijf terecht voor onder meer de installatie van zonnepanelen, domotica, (vloer)verwarming, elektriciteit aanleggen of verleggen, ledverlichting en ventilatie. "Omdat ik alleen werk heb ik besloten om geen CV-ketelonderhoud te doen. Wel plaats ik CV-ketels. Daarnaast installeer ik waterontharders. Ook badkamerverbouwing, keukenverbouwing, aanbouw of verbouwing maken deel uit van mijn takenpakket."

Vrijheid
"Ik ben nu twee maanden bezig en komt best nog wel veel op me af. Met de papierwinkel, dus het maken en versturen van facturen, valt het overigens mee. Voorlopig ga ik op deze weg door en blijf ik alleen werken. Wel werk ik bij grote klussen samen met een oud-collega die al langer een eigen bedrijf heeft." Het leuke aan ondernemer zijn is volgens Laurens de vrijheid. "Dit in de zin van mijn eigen tijd indelen. Als ik een keer een middag thuis wil zijn bij mijn dochter kan dat ook."

Bij het contact met klanten vindt Laurens eerlijkheid het belangrijkste. "Eerlijkheid duurt het langst. Als het niet past in de planning kun je dat beter gewoon aangeven in plaats van te proberen om iets toch nog in te plannen.  Met heldere en duidelijke uitleg naar de klant kun je dit volgens mij het langste volhouden. Daarnaast is het nakomen van afspraken van belang."

Meer informatie
Neem voor meer informatie een kijkje op de website.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden