ONE Twente zet zich in voor zp'ers in de regio Twente. Elke maand zijn er inspirerende bijeenkomsten.
ONE Twente zet zich in voor zp'ers in de regio Twente. Elke maand zijn er inspirerende bijeenkomsten. (Foto: One Twente)

Marieke Meijerink: 'Liever een prettig ja dan een botsend nee'

Communiceren als je het lastig vindt. Met deze titel houdt ONE Twente op dinsdagavond 25 februari een informatieve bijeenkomst in Kulturhus De Bijenkorf in Borne. De avond wordt verzorgd door psycholoog Marieke Meijerink van m3psychologie uit Boekelo.

TWENTE - ''De klant komt voor de zoveelste keer te laat opdagen. Je hebt onenigheid met je verhuurder over het huurcontract. De klant klaagt over de hoogte van de factuur. Medehuurders maken een zooitje van de gemeenschappelijke kantine. Je hebt toch weer ja gezegd terwijl je nee bedoelde. Je partner moppert dat je al je tijd in de zaak stopt'', zo somt Marieke een flink aantal zaken op, die voor zp'ers vaak heel herkenbaar zijn.

Hoe reageer je dan in zo'n situatie? Wat zeg je dan?
Marieke: ''Je zegt niets om de lieve vrede te bewaren of zorg je er luid en duidelijk voor dat die ander het een volgende keer wel uit zijn hoofd laat om er nog ooit iets over te zeggen.'' Beide manieren leiden volgens haar tot weinig goeds. ''Of jij bent ongelukkig òf de klant is ongelukkig en vertrekt naar de veel aardigere concurrent of de advocaat is gelukkig want die heeft er een echtscheidingszaak bij'', lacht Marieke.

Inspirerende avond
Op dinsdag 25 februari gaat Marieke een duidelijke manier van communiceren bespreken ''waarbij je op een vrij logische manier kunt aangeven wat jij wilt. Hiermee vergroot je de kans op een prettige ja in plaats van een botsend nee. Iedereen blij!'' De inspirerende avond in Kulturhus De Bijenkorf begint om 19.30 uur en duurt twee uur. Daarna is het gezellig napraten met een drankje.  De Bijenkorf ligt aan de Markstraat 23 in Borne.

Iedereen welkom in De Bijenkorf in Borne
Leden van ONE Twente kunnen deze avond in De Bijenkorf gratis bezoeken, niet-leden betalen 15 euro. Wie besluit lid te worden, krijgt dit bedrag teruggestort. Aanmelden kan op de website van ONE Twente. 

Elke maand bijeenkomsten
ONE Twente zet zich in voor zp'ers in de regio Twente. Iedere zp'er die bij de Kamer van Koophandel staat ingeschreven, is van harte welkom. Elke maand wordt er een inspirerende bijeenkomst gehouden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden