Marcella Scheper: "Vrijwilligerswerk is ook een verrijking voor jezelf." (Foto: Van Gaalen Media)
Marcella Scheper: "Vrijwilligerswerk is ook een verrijking voor jezelf." (Foto: Van Gaalen Media) (Foto: Van Gaalen Media)

'Wat in je mogelijkheid ligt moet je doen'

door Jolien van Gaalen / Van Gaalen Media

Marcella Scheper neemt dit jaar voor het eerst de organisatie van de collecte voor ReumaNederland in Wierden op zich. "Ik ben opgegroeid met het idee dat ik niet alleen op de wereld ben. Dat wil ik ook uitstralen naar mijn omgeving en dit wil ik mijn kinderen ook meegeven."

WIERDEN - "In Wierden ben ik nu een jaar actief als vrijwilliger voor ReumaNederland. Daarvoor heb ik in Almelo gecollecteerd. Twee jaar geleden zijn we naar Wierden verhuisd en hebben ze me weer gevonden. Op een gegeven moment kreeg ik een belletje met de vraag of ik de collecte-organisator van heel Wierden wilde worden. Dat betekent dat ik elf wijkhoofden, die elk een wijk beheren, aanstuur. Aan de telefoon konden ze me niet precies vertellen wat het inhoudt, dus dat ga ik ervaren. Gelukkig word ik goed begeleid door de regiocoördinator Oost-Nederland en de huidige organisator in Wierden, dat is erg prettig. Zij regelt nu nog alles, dit jaar draai ik mee. Zo leren de wijkhoofden mij ook kennen, sommigen weten mij al te vinden met vragen."

Belangen behartigen
De doelstellingen van ReumaNederland spreken Marcella aan."Ze doen veel onderzoek om er uiteindelijk voor te zorgen dat het leven met reuma draagbaarder wordt. Bijvoorbeeld naar manieren zodat de pijn afneemt en naar bepaalde gemakken die reumapatiënten kunnen helpen in het dagelijks leven, zoals een speciaal winkelwagenmuntje. ReumaNederland komt op voor een hele grote groep mensen en behartigt hun belangen."

Makkelijk
Momenteel zijn er rond de 180 collectanten in de gemeente Wierden. "Per wijk mogen er wel twee of drie collectanten bij, er zijn nog genoeg routes beschikbaar. Ik vind dat iedereen als dat mogelijk een steentje kan bijdragen. En collecteren is een vrij makkelijke manier om in je eigen buurt iets te doen." De jaarlijkse collecteweek van ReumaNederland vindt plaats in de week van 16 tot en met 21 maart.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Marcella via marcella-scheper@hotmail.com of 06 - 203 213 04. Bellen kan elke dag na 18.00 uur. Een mail sturen aan vrijwilligers@reumanederland.nl kan ook.

Verrijking
Naast dit vrijwilligerswerk doet Marcella veel binnen het Apostolisch Genootschap. "Ik dirigeer het zangkoor, begeleid erediensten op het gebied van muziek en ben betrokken bij diverse projectgroepen. Je kunt klein beginnen en op deze manier iets bijdragen. Wat in je mogelijkheid ligt, moet je doen. Want je bent er niet alleen voor jezelf. Als je bijvoorbeeld gestopt bent met werken is vrijwilligerswerk een mooie manier om onder de mensen te blijven. Zo creëer je een beetje geluk voor anderen. Daarnaast is het ook een verrijking voor jezelf."

Kijk voor meer informatie over ReumaNederland op de website.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden