Reindert Braakhekke, burgemeester Doret Tigchelaar en Moniek Snellink met Tess. (Foto: Van Gaalen Media)
Reindert Braakhekke, burgemeester Doret Tigchelaar en Moniek Snellink met Tess. (Foto: Van Gaalen Media) (Foto: Van Gaalen Media)

Tess Braakhekke: eerste baby van 2020 in Wierden

WIERDEN - Tess Braakhekke is de eerste baby van Wierden. Daarom heeft burgemeester Doret Tigchelaar een bezoek gebracht aan dit jonge gezin.

Tess is het eerste kindje van Reindert Braakhekke en Moniek Snellink uit Wierden. "Ze is te vroeg geboren, met 37 weken", vertelt Moniek. "Eigenlijk was ik 23 januari uitgerekend, maar Tess is op 3 januari rond 16.30 uur geboren en woog toen 3000 gram." Reindert en Moniek zijn zeven jaar samen en dit is hun eerste kindje. Het stel kwam vrij snel uit op de naam Tess. "We wisten dat het een meisje was. Na veel zoeken op internet hebben we een lijstje met namen gemaakt. Maar we kwamen steeds weer uit bij Tess. Dit is een stoere en korte naam en we kennen niemand die zo heet", aldus Moniek. Vlak voor de bevalling is de naam geraden door familie. "Mijn broer Jordy dacht eerst aan Tessa, maar dat is te lang, dus kwam hij uit bij Tess. En mijn ouders dachten ook dat deze naam het wel eens zou kunnen zijn. Dat heb ik toen ontkend en gezegd dat we een aparte naam zouden kiezen: Marie-Louise of zo." Tess doet het hartstikke goed. "Volgens de dokter was ze bij de geboorte al een sterke baby."

Tess heeft een spaarpot gekregen met haar naam en geboortedatum erin gegraveerd. De ouders kregen een bos bloemen.

Meer berichten