Het gezellige team van de Wereld Winkel Wierden is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.
Het gezellige team van de Wereld Winkel Wierden is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. (Foto: )

Zonder te reizen culturen ontdekken

door Wereld Winkel Wierden

Culturen ontdekken zonder op reis te gaan is eenvoudig. Je loopt gewoon de Wereld Winkel Wierden aan de Marktstraat 11a binnen. Vanuit verschillende werelddelen zijn producten vertegenwoordigd. Ook de afdeling food heeft niet-alledaagse artikelen op de planken staan.

WIERDEN - Om achtergronden over een product te verstrekken aan klanten die hierin oprecht geïnteresseerd zijn is er door medewerkers een korte beschrijving gemaakt. Deze is afgedrukt op een kaartje en kan aan de klant of de ontvanger van een bijzonder cadeau gegeven worden.

Ook is het de bedoeling dat er filmpjes van producenten in de winkel vertoond worden. Proeverijen, recepten met daarbij de ingrediënten al voor de klant verzameld: allemaal zaken waarmee Wereld Winkel Wierden zich wil onderscheiden. De leuke cadeauwinkel in hartje Wierden is er trots op dat zij door de verkoop van authentieke producten, met een hedendaagse tintje en door duurzame en social made-producten aan te bieden de verschillende werelden dichtbij brengt. Dit met de doelstelling om producenten en gezinnen in niet westerse landen een toekomst te bieden, maar ook om dichtbij, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven.

Op reis gaan kan niet zonder goede voorbereidingen. In het geval van Wereld Winkel Wierden kan je stellen dat aan het roer staan van zo'n stichting ook een hele toer is. Na vele jaren bestuurstaken te hebben vervuld zullen er binnen afzienbare tijd nieuwe schippers aan het roer moeten staan. Geruime tijd kampen bestuur en vrijwilligers met een aantal actuele en/of aangekondigde vacatures.

Alle wervingsinspanningen blijven tot op heden helaas zonder voldoende resultaat. Daarom de oproep om u/je te melden: "Als u/jij het niet doet, wie doet het dan wel?" Een heldere oproep waaruit blijkt dat gedreven en kundige bestuurders en vrijwilligers noodzakelijk zijn. Een woordvoerster van de Wereld Winkel Wierden zegt: "Ik geloof niet in het lot, maar wel in het volgen van je hart en het gebruiken van je talent."

Voor meer informatie over deze reis, oftewel de beleving van diverse werelden kan er contact opgenomen worden via info@wereldwinkelwierden.nl of door eens binnen te lopen en een praatje te maken met de medewerksters.

Meer berichten