Foto: Lions Club Wierden

Lions Club schenkt bedrag aan Stichting Monument Vossenbosch

Uit de opbrengst van de jaarlijkse erwtensoepactie steunt de Lions Club Wierden de Stichting Monument Vossenbosch. De voorzitter van de stichting, Theo de Putter, nam in december een bedrag van 5.000 euro in ontvangst, die het monument mede mogelijk maakt.

WIERDEN - Theo de Putter bedankt de Lions Club Wierden van harte. "Achter dit bedrag zit heel veel werk en inzet om de soep te maken. Dat waarderen we enorm. Dit brengt het monument dat herinnert aan de oorsprong van de Molukse gemeenschap in Wierden weer een stap dichterbij.Als je de naam 'Vossenbosch' noemt, dan komen de herinneringen bij de Molukse gemeenschap heel snel naar boven. Dat gevoel willen we vastleggen in het ontworpen kunstwerk, dat unaniem verkozen is.

Met de bijdrage van de Lions Club Wierden hebben we nu het bedrag bij elkaar om het monument te realiseren. Er komt nog een wandelroute en educatieve lijn bij. Daarvoor is een schrijverscollectief bezig om een verhalenbundel te maken uit de tijd van het woonoord. Kinderen van de basisscholen in Wierden krijgen gastlessen over het Molukse verleden van onze gemeente."

De opening staat gepland voor medio mei 2020. De locatie van het monument wordt de hoek van de Bruine Hoopsweg en de Oude Zwolseweg.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de stichting en de geschiedenis van Vossenbosch op de website

Meer berichten