Bram Egbers, Dirk Getkate, Jantine Langenhof, Martin Braamhaar en Michel van Sluijs wensen iedereen een waardevol 2020. (Eigen foto)
Bram Egbers, Dirk Getkate, Jantine Langenhof, Martin Braamhaar en Michel van Sluijs wensen iedereen een waardevol 2020. (Eigen foto) (Foto: CDA Wierden-Enter)

CDA Wierden - Enter: waardevol 2020

door CDA Wierden-Enter

Dat zegt Dirk Getkate, fractievoorzitter van het CDA Wierden – Enter in de Wierdense gemeenteraad. Getkate: "Alleen maar voorspoed en geluk zou mooi zijn, maar dat is meestal niet de werkelijkheid." Dat geldt voor de privésituatie, de werksituatie en ook in de gemeenteraad van Wierden. "Ook als het privé even tegen zit, zijn er waardevolle momenten, weet ik uit eigen ervaring en dat neem je daarna mee," aldus Getkate.

WIERDEN / ENTER - Weet je voor jezelf wat echt van waarde is? Koester die waarden. Getkate zit inmiddels bijna zes jaar in de gemeenteraad van Wierden. "En ik heb niet anders dan bezuinigingen meegemaakt in die zes jaar en dan is het weleens moeilijk om de moed er in te houden. Toen ik in 2014 startte zaten we midden in de bezuinigingsronde, die tot 2017 zou duren", aldus Getkate.

De gevolgen van de crisis die ook niet aan Wierden voorbij zijn gegaan. En de gevolgen van het overhevelen van grote delen van de zorg kondigden zich aan. Getkate: "Die gevolgen werden duidelijk in 2018 en in 2019 moest opnieuw worden besloten tot bezuinigingen en ingrijpen in de uitvoering van de zorg."

De financiële waarden zitten dus al een aantal jaren niet mee. Maar gelukkig is er meer van waarde en dat bleek ook in 2019.

De kracht van de samenleving. Een samenleving die zich liet horen toen de bezuinigingen op de subsidies zich aankondigden. Een volle tribune in de raadszaal en besturen en vrijwilligers die hun mening gaven. Getkate: 'En een CDA-fractie en een gemeenteraad die daar iets mee doet. Ja er is ruimte om dingen anders te doen, maar alleen na een goed overleg over de veranderingen.'

In gesprek
"De kracht van de samenleving in onze trots op de boeren. De CDA – motie waarin wij waardering uitspreken over de boeren werd breed gesteund." Volgens Getkate weet ook de agrarische sector dat er dingen moeten veranderen en zij is daar ook al vele jaren mee bezig. Maar graag wel in gesprek met elkaar en niet over elkaar.

Koesteren
Een waardevol 2020 namens de fractie CDA Wierden – Enter. Gezondheid, geluk en wat financiële armslag. En voor onze samenleving in de dorpen en buurtschappen: een 2020 gebaseerd op de trots en de waarden die wij koesteren.

Meer berichten