De Toneelclub Zuna zorgt voor een humoristisch feestje op het podium met de klucht 'Veur in de berrestee'. (Eigen foto)
De Toneelclub Zuna zorgt voor een humoristisch feestje op het podium met de klucht 'Veur in de berrestee'. (Eigen foto) (Foto: Toneelclub Zuna)

'Samenwerken met hele leuke groep'

door Jolien van Gaalen / Van Gaalen Media

Toneelclub Zuna staat in de februari 2020 vier keer op de planken met de klucht Veur in de Berrestee, geschreven door D.J. Eggengoor. "In dit geval hebben wij drie verschillende kluchten op titels uitgezocht, gelezen en de leukste uitgekozen", vertelt regisseur Laura Wevers. "Tijdens het lezen van Veur in de Berrestee lagen we al helemaal dubbel."

ZUNA / NOTTER - "Het is niet zo'n heel groot script, maar er gebeurt wel heel veel. We zijn er een jaar tussenuit geweest, dus we hebben gekozen voor een klucht met niet al te veel tekst. Deze keer willen we echt veel gaan spelen en lol maken met elkaar. De vorige regisseur, Ineke Harbers, is gestopt. Ook vertrokken er enkele spelers. Dat is waarom er vorig jaar geen toneelstuk is geweest. Op een gegeven moment werd ik gebeld met de vraag of ik regisseur wilde worden. Ik heb eerder een ander stuk geregisseerd, maar dit is de eerste keer bij toneelclub Zuna. Het is mooi om te doen, want ik werk samen met een hele leuke groep. Daarnaast zorgt het voor meer contact in de buurt. Tot slot leer je op een andere manier kijken naar het toneel en naar andere manieren om dingen vorm te geven, want spelers hebben zelf ook ideeën." Op de vraag waarom mensen moeten komen zegt Laura: "Het is een heerlijke avond genieten, lachen en lol maken. Dit is een ontzettend leuk stuk waar je echt in meegezogen wordt en waarbij je mee gaat leven met de personages."

De klucht Veur in de Berrestee bestaat uit drie bedrijven. Aaltje woont met haar bejaarde vader Sicco op de boerderij en die valt in het uitbreidingsplan van het dorp. Een jonge projectontwikkelaar ziet wel wat in Aaltje, hij ontmoet haar omdat de investeringsmaatschappij de boerderij wel wil kopen. Maar er zijn ook andere kapers op de kust, zoals Tinus die alles maar een gedoe vindt. Door zijn moeder wordt Tinus gestimuleerd om met Aaltje uit te gaan, omdat iedereen in het dorp weet dat Aaltje er warmpjes bijzit. Ze is ook wel bekend als de 'gouden theepot'. Verder zijn tante Grada en oom Geert ook geregeld te gast op de boerderij. Daarnaast zijn er nog de buurvrouwen Coba en Geeze die wel iets zien in de oude boer Sicco, maar wat precies?

De spelers zijn Gradus Vossebeld, Jeannet Rohaan, Gerben van de Maat, Rosalie Nieuwenhuis, Jolanda Kolkman, Hans Middelesch, Sander Nieuwenhuis, Ingrid ter Steege, Gerrit Velt en Gerdien Bergman. Souffleuses zijn Hannie Velt, Anja Kerkdijk, Janine Vosgezang en Leidy Vossebeld.

De voorstellingen zijn in het Kulturhus aan de Van Kregtenweg in Notter op vrijdag 21 februari, zaterdag 22 februari, vrijdag 28 februari en zaterdag 29 februari 2020. De voorstellingen beginnen om 20.00 uur, maar de deuren gaan al open om 19.00 uur. In de zaal is per avond ruimte voor 250 bezoekers. De entree voor volwassenen is 6 euro. In de pauze is er een grote verloting. Voor reserveringen kan men tussen 18.30 en 21.30 uur bellen naar 06-10 21 49 30 of of mailen naar toneelclubzuna@gmail.com.

Meer berichten