Het mooie Pietrasanta in Toscane kan op eigen gelegenheid verkend worden. (Foto: Gerdie Pots)
Het mooie Pietrasanta in Toscane kan op eigen gelegenheid verkend worden. (Foto: Gerdie Pots) (Foto: Gerdie Pots)

'Met deze reis haar werk voortzetten'

door Jolien van Gaalen / Van Gaalen Media

Gerdie Pots is met haar Toscane Tours NL druk bezig met de organisatie van een reis naar deze mooie regio in Italië. "Mijn zusje Erna heeft altijd busreizen georganiseerd vanuit Duitsland. Helaas is zij in 2005 overleden. Haar kinderen Rachele (23) en Caroline (19) wonen samen met hun vader Marco Gatti in Italië, waar zij hotel Nuova Sabrina runnen. Mijn zwager vroeg op een gegeven moment of ik een busreis wilde organiseren vanuit Nederland."

WIERDEN - "Op dat moment had ik een eigen lingeriezaak in Wierden en dat wilde ik goed doen, dus moest dit afslaan. Maar nu ben ik er wel aan toe. Rachele en Caroline zijn nu oud genoeg en gaan volgend jaar grotendeels het hotel overnemen. Er zit natuurlijk wel een emotionele kant aan, ook voor hen. Zij zijn de reden dat ik dit doe: ik ben een soort van tweede moeder voor ze. Het hotel Nuova Sabrina is al meer dan 60 jaar eigendom van de familie Gatti. Dit durf ik aan omdat ik weet dat het hotel gewoon goed is, ik kom er al 26 jaar. Mensen kunnen er verzekerd van zijn dat alles goed voor elkaar is: de kamers zijn mooi, de bedden zijn prima en het eten is goed. Het hotel ligt 100 meter van het strand. Ik ga zelf ook mee, dus mocht er iets zijn, kunnen mensen mij altijd aanspreken. Als het goed gaat willen we er mee verder."

De reis vindt plaats van 26 maart tot en met 2 april 2020. "We maken de reis met een touringcar van Schepers uit Westerhaar. Onderweg overnachten we in Duitsland, zodat de reis relaxter verloopt. Tijdens de achtdaagse reis staan er drie excursies in Toscane op het programma. Ten eerste bezoeken we San Gimignano, de stad met de prachtige torens. Ook een tocht naar Cinque Terre, de oude vissersdorpjes aan de Ligurische kust, mag niet ontbreken. Tot slot gaan we naar Siena, de stad die bekendstaat om zijn historische, artistieke landschap en Palio-erfgoed. Dit alles onder begeleiding van een ervaren gids. Op de laatste dag kunnen deelnemers zelf de omgeving verkennen van Marina di Pietrasanta, zoals kunststad Pietrasanta en Viareggio, stad van het carnaval."

Praktisch
De kosten bedragen 560 euro op basis van halfpension, inclusief twee overnachtingen bij hotel Sonnenhang Dörndorf in Duitsland en vijf overnachtingen bij hotel Nuova Sabrina in Marina di Pietrasanta (Toscane) en de drie geplande excursies.

Voor meer informatie kan een mail gestuurd worden naar toscanetoursnl@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden