Grote blijdschap na de bekendmaking van het bedrag voor Stichting Kans voor een Kind: maar liefst 5114,50 euro!
Grote blijdschap na de bekendmaking van het bedrag voor Stichting Kans voor een Kind: maar liefst 5114,50 euro! (Foto: Van Gaalen Media)

'Met z'n allen iets grandioos neergezet'

door Jolien van Gaalen / Van Gaalen Media

Sinterklaasshow groot succes

De Grote Kans voor een Kind Sinterklaasshow in zalencentrum Het Anker was een groot succes. Voor Stichting Kans voor een Kind is maar liefst 5114,50 euro opgehaald. De cheque is in ontvangst genomen door Anno Oude Engberink van de stichting. "Dit is echt super, een heel mooi bedrag. De manier waarop deze show stand is gekomen is echt geweldig. Met dit mooie bedrag kunnen wij hele mooie wensen mee vervullen. Alle lof voor Het Anker en iedereen die hieraan heeft meegewerkt of een bijdrage aan heeft geleverd."

WIERDEN – Vele kinderen hebben op vrijdag 29 november met ouders en/of grootouders genoten van een prachtige Sinterklaasshow. Organisatoren Richard Nijkamp van Het Anker en Yvonne van Dijk zijn heel tevreden. "Het is helemaal uitverkocht en dat is helemaal geweldig, want het is natuurlijk voor een goed doel", vertelt Richard.

"Ik kwam op het idee omdat we in het verleden ook een Sinterklaasshow hebben gehad bij Het Anker. Na de zomervakantie heb ik samen met Yvonne gebrainstormd, want je kunt wel een Sinterklaasshow willen opzetten, maar hoe je dat? Al snel hadden we samen bedacht dat de opbrengst naar een goed doel moest gaan. Dat is dus Stichting Kans voor een Kind geworden. Hierdoor kregen we ook veel medewerking van bedrijven en ondernemers, dat is heel mooi."

Professioneel

"Op 18 oktober is de Sinterklaasshow gelanceerd op social media als Facebook", aldus Richard. "Het is heel snel heel professioneel geworden. Er zijn zelfs drie nieuwe Sinterklaasliedjes geschreven door René Elenbaas, die ook bij de intocht op zaterdag 16 november zijn gedraaid. Het script is geschreven door Martijn Löwik van TVWonderland."

Meer dan streefbedrag

Na de show was de ontlading groot. "Het is echt geweldig, we hebben hier met z'n allen iets grandioos neergezet", aldus Richard. "We zijn klein begonnen en dat is uitgegroeid tot dit", zegt Yvonne. "Het streefbedrag was 5000 euro. Daar zijn we zelfs overheen gegaan en dat is fantastisch. Ontzettend veel bedrijven hebben een financiële bedrijven gedaan en veel ondernemers hebben voor de verloting prijzen beschikbaar gesteld. Zonder sponsoren was dit niet mogelijk geweest."

Richard: "Het is eigenlijk bizar hoeveel mensen ons gesteund hebben, tegelijkertijd is dit natuurlijk ook geweldig." Ook de opbrengsten van de kaartverkoop en de verloting gaan naar dit goede doel. "Met alle 40 vrijwilligers zijn we ook heel blij", vertelt Yvonne. "Zelfs op zondag zijn er filmpjes opgenomen, hun inzet is echt fantastisch."

Voordat de voorbereidingen voor de Sinterklaasshow überhaupt zijn begonnen hebben Richard en Yvonne gepeild waar behoefte aan was bij zo'n show. Richard: "Van enkele moeders hoorde ik dat het ongedwongen moest zijn, dat kinderen gewoon kunnen rennen en dansen." En dat kon bij deze show.

Theater

"Er gaan stemmen op voor een theater in Wierden", zegt Richard. "Met deze show willen we laten zien dat het dorp eigenlijk al een theater heeft. Met een paar aanpassingen kan bij Het Anker heel goed een show worden gehouden."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden