Gerrit Schalk: "De techniek ontwikkelt continu. Om in te kunnen spelen hierop is REMO volop in ontwikkeling met modulair onderwijs."
Gerrit Schalk: "De techniek ontwikkelt continu. Om in te kunnen spelen hierop is REMO volop in ontwikkeling met modulair onderwijs." (Foto: )

'Leerlingen opleiden voor de toekomst'

REMO West-Twente bestaat 12,5 jaar en houdt op zaterdag 30 november een speciaal jubileum open huis in het praktijkcentrum aan de Reggesingel 50 in Rijssen. Iedereen is van harte welkom: (oud) leerlingen, (oud) collega's, familie vrienden, docenten en andere belangstellenden. Laat u tevens verrassen door lekker eten en drinken. Men kan parkeren aan de Reggesingel en op het parkeerterrein achter Lucky.

RIJSSEN - Wat in 2007 begon in samenwerking met het bedrijfsleven, het ROC van Twente en de gemeente Rijssen-Holten met 19 leerlingen is inmiddels uitgegroeid tot een technisch opleidingscentrum met ruim 250 leerlingen. Een praktijkcentrum gespecialiseerd in het opleiden in de richtingen: metaal: plaatconstructie en verspanen, mechatronica, elektrotechniek en installatietechniek.

Gerrit Schalk (directeur REMO): 'Blijven ontwikkelen is nodig om de leerlingen te kunnen opleiden voor de toekomst'. Om de huidige medewerkers van onze leden up-to-date te houden is REMO nu volop in ontwikkeling met modulair onderwijs. Volgend schooljaar willen zij hiermee starten. Deze modules duren 10 tot 15 weken. Men kan hier op drie momenten in het jaar mee starten. Zo kunnen medewerkers in een korte periode bepaalde bedrijfskennis verhogen. REMO start onder andere met modules voor machineveiligheid, robotica, warmtepompen en zonnepanelen.
Daarnaast start REMO volgend schooljaar met een nieuwe opleiding 'innovatica', de opleiding voor de monteur van de toekomst elektrotechniek en installatietechniek. Hiermee spelen zij in op de vraag van het bedrijfsleven naar flexibel inzetbaar personeel dat meegaat met de ontwikkelingen die er zijn. Deze opleiding krijgt een geheel nieuwe vorm van opleiden. Door gebruik te maken van de nieuwste en slimste technieken voegt REMO beleving toe om bewustwording te creëren. Deze opleiding wordt gegeven in zes modules. Niet alleen onze eigen leerlingen kunnen deze opleiding volgen, maar ook personeelsleden van bedrijven die zich willen laten om- of bijscholen.

Open huis
REMO houdt op zaterdag 30 november een speciaal jubileum open huis aan de Reggesingel 50. Iedereen is welkom. Er zijn in verband met de veiligheid geen machines in bedrijf, maar er draait wel een aantal beveiligde robots. Voor de bezoekers is er een warme hap in de vorm van hamburger en patat, er is koffie en fris.

www.remo-wt.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden