Naast de trap: Nienke (rechts) en Dorien (links). Op de trap: links Kristel, midden Danjel en rechts Sabrina. (Foto: Studio HOD / Hans Hodes)
Naast de trap: Nienke (rechts) en Dorien (links). Op de trap: links Kristel, midden Danjel en rechts Sabrina. (Foto: Studio HOD / Hans Hodes)

'Zo kunnen we elkaar versterken'

door Jolien van Gaalen / Van Gaalen Media

Een totaalconcept op het gebied van hair en beauty. Dit idee van Sabrina Nijhof en Kristel Schutten is inmiddels werkelijkheid geworden. Vandaag (dinsdag 26 november) opent Perron 84 aan de Dorpsstraat 84 in Enter haar deuren. "Wij werken vanuit dit concept met verschillende ondernemers onder één dak", vertelt Kristel. "In het pand bevinden zich kapsters, schoonheidsspecialistes en nagelstylistes." Sabrina: "Met dit concept geven wij kleine ondernemers de kans, door op de achtergrond samen te werken, hun bedrijf te laten groeien. Zo kunnen we elkaar versterken."

ENTER – Sabrina en Kristel werken inmiddels al zes jaar samen en dat gaat prima. Hieruit is het zzp'er en stoelverhuur-concept ontstaan. "Het concept is inmiddels uit het jasje gegroeid waardoor we voor de keuze kwamen te staan, een klantenstop of een grotere ruimte vinden om verder te kunnen groeien. We zijn een jaar op zoek geweest naar een geschikt pand, dat we uiteindelijk hebben gevonden in de Dorpsstraat", vertelt Kristel. "Vanaf het eerste gesprek met de eigenaar tot aan de dag voor de opening voelt voor ons als zeer bijzonder. Wij waarderen het erg dat ons deze kans is gegund."

Industrieel
De inrichting van het pand is industrieel. "Een knipoog naar het voorheen oude bankgebouw", aldus Sabrina. "Er zijn stalen elementen aangebracht. Daarnaast zijn de oude kluisdeuren nog aanwezig wat het geheel stoer maakt." Kristel: "Voor de persoonlijke sfeer zijn er kleinere ruimtes gemaakt binnen de grote ruimte, zodat iedereen zijn eigen werkplek heeft. Er kunnen niet meer dan twee klanten tegelijk in de zaak zijn. Zo blijft het knusse en het persoonlijke behouden, dat vinden wij belangrijk."

Elkaar versterken
In het pand bevinden zich in totaal vijf ondernemers. Dat zijn het Krullenhuys van Kristel en Sabrina's Hair & Make-up. Ook teamgenoten schoonheidsspecialiste Nienke Slaghekke met Beauty First, Dorien Mink met Haarstudio Dorien en schoonheidsspecialiste en nagelstyliste Danjel Holterman met Beauty by Danjel zijn er te vinden. "Samen gaan we leuke acties houden", vertelt Kristel. "Hierbij valt te denken aan maandacties en arrangementen. Als team gaan we volop samenwerken, zodat alle ondernemers met hun bedrijf kunnen groeien en we elkaar kunnen versterken. We hebben dezelfde doelen en bezitten hetzelfde enthousiasme om er gezamenlijk iets moois van te maken. Daarbij zitten we niet in elkaars vaarwater, want we hanteren allemaal dezelfde prijzen. Het leuke van samen onder een dak is dat we ook even kunnen sparren als dat nodig is."

Sabrina: "Sinds januari gebruiken richten we ons ook op biologische producten. Gezonder voor de klanten en voor ons. Deze organische producten zijn beter voor haar en huid. In het gebouw werken we allemaal met de betere producten voor huid en haar, onze behandelingen hebben gangbare prijzen. "

Naam
"De naam Perron 84 sprak ons het meest aan, kort maar krachtig en kenmerkend voor onze industriële stijl. Station for hair en beauty is een verzamelnaam waar alles onder valt op gebied van haar & beauty, 84 staat voor het huisnummer," vertelt Kristel. "Mensen komen hier bij alle perronnetjes op dit gebied: van kapsalon tot schoonheidssalon en nagelsalon", vult Sabrina aan.

Nog groter
"Met dit concept hebben we volop groeimogelijkheden" aldus Kristel. "We hebben voldoende ruimte om nog enkele ondernemers er bij aan te laten sluiten. Daarnaast willen we ons gaan richten op consumentenworkshops zoals kinderworkshops, verwendagen en ladies nights."

Sabrina: "Ondernemers kunnen er nu alvast over na gaan denken of zij misschien bij ons aan willen sluiten in de toekomst." Kristel: "Dit moeten dan wel ondernemers zijn die raakvlakken hebben met hair en beauty." Hierbij valt te denken aan huidspecialisten, barbers, pedicures, maar coaches zijn ook welkom."

Opening
Perron 84 is vanaf dinsdag 26 november geopend. Op zaterdag 30 november staat de officiële opening gepland. Van 14.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom voor een hapje en een drankje.

Kijk voor meer informatie en openingstijden op de website.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden