Marjan Tieberink van Karibu met Coba Rozema van de Wereld Winkel. Voor hen staat het waterfilter. (Foto: Van Gaalen Media)
Marjan Tieberink van Karibu met Coba Rozema van de Wereld Winkel. Voor hen staat het waterfilter. (Foto: Van Gaalen Media)

'We willen zoveel mogelijk gezinnen voorzien van doeltreffend waterfilter'

De Wereld Winkel in Wierden zet zich al 25 jaar met ruim 40 vrijwilligers in voor producenten in derdewereldlanden. De laatste jaren worden er naast de verkoop van fairtrade producten ook duurzame en social made producten uit de regio verkocht.

WIERDEN - De enthousiaste vrijwilligers en het bestuur vragen lezers van De Driehoek om het goede doel dat aan haar jubileumfeestje is gekoppeld te steunen. Het goede doel is het waterfilterproject van Marjan Tieberink van de stichting Karibu. "Cadeaus voor de feestdagen krijgen een nog betekenisvoller karakter als je deze nu al in de gezellige winkel aan de Marktstraat 11a in Wierden koopt", zegt vrijwilliger Ingrid Eidhof. "Tijdens de actieperiode die nog tot en met vrijdag 29 november loopt gaat 25% van de omzet naar de stichting Karibu. Dit alles ten behoeve van het waterfilterproject."

Eerste levensbehoefte
Het waterfilterproject van Stichting Karibu helpt mensen met een eerste levensbehoefte: water. "Door de simpele en doeltreffende Tulip Table Topfilter kan regenwater en vervuild rivierwater worden gefilterd tot drinkwater", vertelt Marjan Tieberink van de stichting. "Mensen kunnen het waterfiltersysteem een jaar tot anderhalf jaar gebruiken om vervolgens het belangrijke filter eenvoudig te vervangen. Het waterfiltersysteem kost ongeveer 40 euro. We laten de mensen een symbolisch klein bedrag betalen, anders wordt het niet gewaardeerd. Het onderhoud kan door de familie zelf gedaan worden."

Het waterfilter bestaat uit twee emmers waarin het water ook opgeslagen kan worden. In de bovenste emmer gaat het vervuilde emmer. Door het speciale filter komt het gezuiverde water in de onderste emmer en kan onmiddellijk gedronken worden. Het Tulip Table Top waterfiltersysteem is door World Health Organization (WHO) goedgekeurd.

Deze maand is het waterfiltersysteem in werking te zien in de Wereld Winkel. "De jubilerende Wereld Winkel wil graag zoveel mogelijk gezinnen een waterfilter cadeau doen, dus jouw bijdrage in de vorm van sponsoring van een of meerdere waterfiltersystemen is meer dan welkom", aldus Ingrid. "Alle druppels samen doen er daadwerkelijk toe."

Doneren
Donaties kunnen nog tot en met 7 december worden overgemaakt op onderstaand rekeningnummer NL13 INGB 0683 331515 van Stichting Wereld Wierden, graag onder vermelding van Waterfilteractie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden