Mieke Hoft-Korte, burgemeester Doret Tigchelaar en Gerrit Hoft. (Foto: Van Gaalen Media)
Mieke Hoft-Korte, burgemeester Doret Tigchelaar en Gerrit Hoft. (Foto: Van Gaalen Media) (Foto: Van Gaalen Media)

Echtpaar Hoft 60 jaar getrouwd: 'Liefde op het eerste gezicht'

Gerrit Hoft (78) en Mieke Hoft- Korte (79) waren onlangs 60 jaar getrouwd. "Onze eerste ontmoeting was bij cafetaria Bill in Almelo", vertelt Mieke Hoft. "Dat was toen dé ontmoetingsplek, daar kwamen we vaak om een colaatje te drinken." Gerrit: "Het was liefde op het eerste gezicht."

WIERDEN - Het duurde dan ook niet lang voordat zij verkering kregen. In die tijd zijn zij vaak samen uitgegaan, onder meer naar de bioscoop en dansen op zondagavond bij dansschool Schrijver in Almelo. Anderhalf jaar later, op 14 november 1959, hebben zij elkaar het ja-woord gegeven.

In de stad waar elkaar voor het eerst hebben ontmoet, Almelo, kochten ze ook hun eerste huis, later betrokken zij een woning in Wierden.

Enthousiasme
Gerrit praat vol enthousiasme over zijn werk met kranen. "Van kraanmachinist ben ik uiteindelijk oprichter en mede-eigenaar geworden van Nijhof Wassink Hoft. Twintig jaar geleden heb ik het bedrijf verkocht aan kraanbedrijf Wagenborg. Ik werkte veel en zolang we het financieel nog konden redden was het niet nodig dat Mieke ook ging werken." Zij nam de zorg voor hun twee dochters op zich, iets waarvan ze heeft genoten. Daarnaast maakte een trouwe viervoeter altijd onderdeel uit van het huishouden.

Het echtpaar gaat regelmatig op zondag een stukje wandelen met de hond. Mieke gaat een keer per maand kaarten bij de Tolplas, samen met andere dames. "Af en toe gaan we ook met z'n allen en avondje uit, zo zijn we al bij Helligen Hendrik en Soldaat van Oranje geweest. Daar sparen we dan voor, elke maand leggen we dan een bedrag opzij", aldus Mieke.

Vanwege dit 60-jarig huwelijksjubileum heeft burgemeester Doret Tigchelaar een bezoek gebracht aan het echtpaar. Zij heeft hen een bos bloemen en het boek 'Wierden te kiek' cadeau gedaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden