Annie Meijer-Poelman schrijft al van jongs af aan gedichten: "Het gaat eigenlijk een beetje vanzelf." (Foto: Van Gaalen Media)
Annie Meijer-Poelman schrijft al van jongs af aan gedichten: "Het gaat eigenlijk een beetje vanzelf." (Foto: Van Gaalen Media) (Foto: Van Gaalen Media )

'Inspiratie op de gekste momenten'

door Jolien van Gaalen

Annie Meijer-Poelman (73) is bijna doof en blind, maar dat weerhoudt haar er niet van om gedichten te schrijven. Nu heeft zij al haar gedichten gebundeld in een boek genaamd 'God mijn vraagbaak'.

WIERDEN – "Vanaf kinds af aan maak ik al gedichten. Het gaat eigenlijk een beetje vanzelf: als ik bijvoorbeeld kwaad ben, maak ik zo een gedicht. Het is niet zo dat ik elke dag zit te schrijven. Op de gekste momenten krijg ik inspiratie. Ik zet mijn gevoelens op papier, als ik iets leuk vind kan ik daar ook een gedicht over maken."

Vraag
"Er was vraag naar mijn gedichten. En mensen vroegen vaak waarom ik mijn gedichten niet in een bundel zette. De eerste oplage van twintig exemplaren is al verkocht, met de tweede oplage ben ik nog bezig." vDit is het tweede boek van Annie. "Eerder heb ik een boek uitgebracht over mijn ervaringen als doof-blinde met de titel 'Herinneringen van doof-blinden.'

Religieus
In de dichtbundel staan verschillende soorten verzen. "Er zijn een paar vrije gedichten. Maar ook religieuze gedichten, vaak gebeden, zijn in het boek te vinden. Tot slot staan er nog enkele kerstgedichten in."

De dichtbundel bevat ook vele illustraties, die zijn gemaakt door Babs Ammerlaan. Bij elk gedicht is een bijpassende tekening te vinden. In totaal staan er 39 gedichten in de bundel.

Goed doel
Met de aanschaf van de dichtbundel van Annie steunen mensen ook nog een goed doel. "Normaal gesproken kost het boek 5,60 euro, maar we hebben er 8 euro van gemaakt. Een deel van de opbrengst gaat namelijk naar de Stichting Ondergrondse Kerk, zij zetten zich in voor mensen die om hun geloof worden vervolgd en dus niet gewoon naar de kerk kunnen."

De dichtbundel 'God mijn vraagbaak' is te bestellen bij Annie via 0546 – 57 33 59 en anniemeijerpoelman@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden