Logo dedriehoek.net


Sunte Mart'n is ouderwets genieten

WIERDEN - Na vier dagen volop lol zit Sunte Mart'n er weer op. Op maandag 4 november was het tijd voor activiteiten waarbij de knipoog naar het verleden duidelijk naar voren kwam. Zo waren er oude ambachten, een mobiele klompenmaakmachine van Enters Erfgoed, werd het traditionele handjeklap gedemonstreerd en waren er oude tractoren te zien.

Nieuw was de Bevr?dingsstraat. De sfeer uit 1945 wordt nagebootst: er zijn jeeps, tanks, mensen in kleding uit die tijd en muziek uit die tijd. Ook vertrok er een stoet met drumband S.M.T. Liberation, burgemeester Doret Tigchelaar, wethouders Richard Kortenhoeven, Johan H. Coes en Eric Braamhaar. Op deze manier wordt aandacht gevraagd voor de viering van 75 jaar vrijheid in 2020. 

"Samen met bewoners, Stichting Behoud van het Oud en ondernemers hebben we dit opgepakt als een soort voorloper van het bevrijdingsfeest," vertelt marktmeester Johnny Jansen. "In samenwerking met het Comité Wierden Enter Bevrijd willen we mensen aanmoedigen om met de buurt actief te worden voor de lichtroute die in april 2020 plaatsvindt." 

Voor kinderen was er ook genoeg te doen, maar de kinderboerderij trok de meeste aandacht van de jongste bezoekers. Daarnaast konden zij een ritje maken in de draaimolen of aan de slag bij de kraam van de Burgemeester van Buiten om met van alles uit de natuur iets moois te maken. 

Meer foto's van Sunte Mart'n-maandag zijn hier te vinden. 

Foto's: Van Gaalen Media

Nieuwsoverzicht

Meer berichten