Burgemeester Doret Tigchelaar vraagt aan nieuwe Wierdenaren waarom zij hier zijn komen wonen. (Foto: Van Gaalen Media)
Burgemeester Doret Tigchelaar vraagt aan nieuwe Wierdenaren waarom zij hier zijn komen wonen. (Foto: Van Gaalen Media)

'Die warmte wil ik ook meegeven'

door Jolien van Gaalen  / Van Gaalen Media

Voor de eerste editie van de Welkom Wierdenaren-avond hadden zich 56 mensen aangemeld. Deze nieuwe inwoners hebben kennisgemaakt met de gemeente Wierden, de raadsleden, het college van burgemeester en wethouders, diverse organisaties uit de gemeente en het platform 'Wierden – Ik praat mee'.

WIERDEN – Vanwege de bereikbaarheid, familie of toevallig: de redenen van de aanwezigen voor een verhuizing naar Wierden zijn divers. Op deze bijeenkomst krijgen de nieuwe Wierdenaren de ins en outs over de gemeente Wierden te horen.

Burgemeester Doret Tigchelaar verzorgde de opening. "Wij zijn er trots op dat wij deze avond mogen organiseren. Als nieuwe inwoners is het leuk om elkaar te ontmoeten en kennis te maken met de raadsleden, het college en verenigingen. Ook willen we graag weten waar u als nieuwe inwoner tegenaan bent gelopen: wat is goed gegaan en wat niet? Daarnaast zijn er vier stichtingen aanwezig."

Over de procedure bij het aanmelden liepen de meningen uiteen. Sommigen vonden het prima, anderen misten toch wat informatie. Zo gaf een aanwezige aan dat zij foldermateriaal met een overzicht van handige adressen in Wierden miste bij de aanmelding, zoals sportverenigingen. Zelf miste de burgemeester ook wat informatie na vestiging in de gemeente. "Wanneer het afval opgehaald wordt was mij niet meteen duidelijk. In Hattem hadden we een app, die blijkt hier ook te zijn, maar dat staat nergens op de gemeentelijke pagina's. Daarnaast kreeg ik een formulier over de WOZ-waarde, die ik binnen veertien dagen moest invullen. Maar als je middenin de verhuizing zit, heb je daar geen tijd voor. De ontvangst kan nog wel warmer, die warmte wil ik ook meegeven."

Na de quiz 'Wat weet u over de gemeente Wierden?' was het tijd voor de borrel om kennis te maken met elkaar en een praatje te maken met de vertegenwoordigers van Stichting Bowie, Sawe, Energieloket en Wijksaam. Alle nieuwe Wierdenaren verlieten het gemeentehuis met een tas vol info en een vogelhuisje.

Foto's: Van Gaalen Media

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden