Stephan Brouwer met zijn vader Jan in de zaak. "Het leuke aan dit werk is de afwisseling", zegt Stephan. (Foto: Van Gaalen Media)
Stephan Brouwer met zijn vader Jan in de zaak. "Het leuke aan dit werk is de afwisseling", zegt Stephan. (Foto: Van Gaalen Media) (Foto: Van Gaalen Media (niet rechtenvrij))

Stephan Brouwer: 'Elke dag is anders'

door Van Gaalen Media

Schoenmakerij Brouwer is inmiddels een begrip in Wierden: al 35 jaar is de winkel aan het Binnenhof 13 te vinden. Stephan Brouwer heeft in januari 2015 het stokje overgenomen van zijn vader Jan. "Ik heb altijd interesse gehad in dit vak. Op een gegeven moment wilde mijn vader stoppen en heb ik de zaak overgenomen." Toch zagen zijn ouders dit niet aankomen. "Dat was een verrassing voor ons, dat hadden we niet verwacht", aldus Jan. Stephan: "Ik had er al eerder over nagedacht, maar heb dit nooit duidelijk tegen mijn ouders gezegd, want ik wilde ze niet onder druk zetten."

WIERDEN - "Het leuke aan dit werk is de afwisseling: je doet van alles wat. Je hebt contact met klanten, je werkt met nieuwe producten. Geen dag is hetzelfde. Daarnaast is het mooi om mensen te helpen die denken dat een schoen niet meer gemaakt kan worden." Een jaar geleden zijn autosleutels toegevoegd aan het assortiment. "De nieuwe autosleutels met afstandsbediening moet je inleren (programmeren, red.), zodat alles goed werkt. Dat moet via de computer. Daarnaast kunnen drukknopjes op de afstandsbediening van de auto kapot gaan, dan zet ik er nieuwe op. Dit onderdeel ben ik nog steeds aan het uitbreiden." In de toekomst blijft de schoenmakerij de hoofdmoot. "Maar ik wil wel meer de focus leggen op autosleutels."

Tevreden
"Het belangrijkste bij de omgang met klanten is dat zij tevreden de deur uitgaan, dat we allebei tevreden zijn met het resultaat. Ook het leveren van kwaliteit is uiteraard van belang. En het is mooi dat je iets toch kan maken terwijl de klant aanvankelijk denkt dat het niet kan."

De laatste tijd is er meer aandacht voor producten nog een tweede kans geven, iets waar de schoenmakerij ook op inspeelt. Onlangs is een poetsmiddel in gebruik genomen waardoor schoenen er als nieuw uit kunnen zien. "Daarmee werken we beschadigingen weg. Daarnaast kunnen we schoenen een totaal andere uitstraling geven door de kleur te veranderen: groen, blauw, wit, roze, zwart, oranje, alles is mogelijk."

Praktisch
Bij Schoenmakerij Brouwer kan men terecht voor schoenreparatie, sleutels, autosleutels, het vervangen van batterijen van gangbare horloges, afstandsbediening van auto's, naamplaatjes, stomerijservice en accessoires zoals verzorgingsproducten voor schoenen en veters.

Kijk voor meer informatie op de website of de Facebookpagina.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden