Johannes Dollen sluit de deuren van galerie Tolg'Art definitief op zaterdag 23 november. (Foto: Van Gaalen Media)
Johannes Dollen sluit de deuren van galerie Tolg'Art definitief op zaterdag 23 november. (Foto: Van Gaalen Media)

Tolg'Art sluit af met veiling voor goed doel

Galeriehouders Jannie en Johannes Dollen sluiten eind november hun Galerie Tolg'Art aan de Tolgaarde met een kunstveiling. De opbrengst is bestemd voor het Diabetes Fonds Nederland. De kunstveiling ligt in de bekwame handen van Rob van der Spek, de bekende Enterse veilingmeester.

WIERDEN - De huidige expositie is de laatste met drie kunstenaars. De opening was op 12 oktober. Het werk van Jacob C. Taekema, Rob Koedijk en Wilma Wassing is nog een maand te zien.  Zaterdag 23 november is het echt over en uit. Er is die middag van 14.00 tot 16.00 uur een zogenaamde finissage.

Diabetes Fonds
"Dat gaat gepaard met een kunstveiling waarvan de opbrengst bestemd is voor het Diabetes Fonds Nederland," vertelt Johannes Dollen (67). "Daar hebben we ook een speciale reden voor. Onze kleinzoon van 4 jaar heeft diabetes 1. Dat betekent dat hij eigenlijk levenslang vastzit aan dagelijkse injecties. Dat is best heftig en daarom is doorgaand onderzoek ook van groot belang en dat kost geld."

Muziek
De finissage en veiling op zaterdag 23 november worden muzikaal omlijst door singer-songwriter en bluesgitarist LT Shiprock, also known as Henk Schipdam.

Architect
Het pand van Tolg'Art is intussen al verkocht. Beide galeriehouders bereiden zich al een beetje voor op de sluiting van hun galerie. Dollen is van professie architect en is de galerie in 2005 begonnen als een soort liefhebberij die later flink uit de hand gelopen is. Doel was altijd om kwalitatief goed werk te exposeren, met een accent op schilderkunst.

Cultuurprijzen
In 2008 kreeg Dollen de Cultuurprijs van de gemeente Wierden. Diezelfde onderscheiding werd hem enkele weken geleden opnieuw toegekend, omdat hij samen met zijn vrouw met hun galerie Wierden op de kaart heeft gezet.

Praktisch
Galerie Tolg'Art is gevestigd aan de Tolgaarde 6-8 in het centrum van Wierden, vlak achter gemeentehuis en bibliotheek. Kijk voor meer informatie en openingstijden op de website van de galerie. 

Meer berichten