Naast de Engelse taal is in de lessen veel aandacht voor de internationale oriëntatie en burgerschapsvorming.  (Foto: Pius X College)
Naast de Engelse taal is in de lessen veel aandacht voor de internationale oriëntatie en burgerschapsvorming. (Foto: Pius X College) (Foto: Pius X College)

Tweetalig onderwijs op Pius X College nu ook voor havo-leerlingen

'Met twee talen kun jij de hele wereld aan!' Zo luidt de slogan in de folder van het Pius X College locatie Aalderinkshoek over tweetalig onderwijs (tto), dat sinds dit schooljaar ook voor havo-leerlingen beschikbaar is.

ALMELO - "Goede kennis van de Engelse taal en internationale onderwerpen wordt steeds belangrijker. Voor nu, voor je vervolgstudie, of voor straks in het werkende leven. Binnen onze school wordt taalontwikkeling daarom erg ondersteund", aldus tto-coördinator Terana van Haren. "Met tweetalig onderwijs hebben leerlingen de kans om een goede talenkennis te ontwikkelen en doen zij belangrijke kennis en ervaring op die later voordelen geven in het (werkzame) leven."

Verzoeken
Al enige tijd werd er in school gepraat over tweetalig onderwijs voor havisten. Van Haren: "Ook tijdens open dagen en andere voorlichtingen vroegen ouders en leerlingen steeds vaker naar de mogelijkheid van tto op havo-niveau. Daarom is het heel mooi dat we nu aan de vraag kunnen voldoen en dus - naast vwo-leerlingen - ook havo-leerlingen tweetalig onderwijs kunnen bieden."

Het volgen van tweetalig onderwijs is een keuze. Leerlingen krijgen één uur per week les van een native speaker (moedertaalspreker). En minimaal de helft van de totale lestijd is in het Engels. Tweetalig onderwijs is echter niet alleen maar les in de Engelse taal. Er is daarnaast in de lessen veel aandacht voor de internationale oriëntatie en burgerschapsvorming. Je gaat bijvoorbeeld op uitwisseling en je doet allerlei buitenlesactiviteiten waarbij Engels de voertaal is of activiteiten met een internationaal karakter.

Vereisten
Om voor tweetalig onderwijs op havo-niveau in aanmerking te komen heb je - uiteraard - minimaal een havo-advies nodig. "Uiteraard is een positief advies van de leerkracht van de basisschool om hiermee te starten ook belangrijk. En je moet als leerling ook wel gemotiveerd zijn om ermee te starten, want we vragen op school ook wel wat extra's van je", vertelt de tto-coördinator tot slot.

Informatieavond
Op dinsdag 19 november houdt het Pius X College, locatie Aalderinkshoek, een informatieavond over tweetalig onderwijs. De avond is speciaal voor ouders en leerlingen uit groep 7 en 8. Belangstellenden kunnen hier terecht om 19.00 uur. De inloop is van 18.30 uur met een heerlijke high tea.

Meer informatie
Pius X College heeft naast de locatie Aalderinkshoek ook vestigingen aan de Van Renneslaan in Almelo en Graaf Ottostraat in Rijssen. Kijk voor meer informatie over het Pius X College op de website

Meer berichten