In het centrum van Wierden wordt het op vrijdag 1 november gezellig tijdens de sfeervolle lampionnenoptocht. (Foto: Van Gaalen Media)
In het centrum van Wierden wordt het op vrijdag 1 november gezellig tijdens de sfeervolle lampionnenoptocht. (Foto: Van Gaalen Media) (Foto: Jolien van Gaalen)

Agenda met leuke uitjes in de omgeving

Let op: in de gedrukte versie van de krant staat dat de Lampionnenoptocht in Wierden op 31 oktober is, maar deze is op vrijdag 1 november. Excuses hiervoor. 

Donderdag
17 oktober

20.00 Film: De dirigent Antonia Brico wil in 1924 dirigent worden. Deze Nederlandse film uit 2018 vertelt over haar leven. Begin twintigste eeuw is een vrouwelijke dirigent niet sociaal geaccepteerd en Brico ondervindt dan ook van verschillende personen tegenwerking. Ze zet toch door en als professioneel dirigent debuteert ze op 24-jarige leeftijd bij het Berlijns Filharmonisch Orkest. Entree: 7,50 euro / 5 euro voor leden. www.bibliotheekwierden.nl. Pouliestraat 2, Wierden.

20.00 Pepijn Gunneweg Entreeprijs: 21,50 - 24 euro. www.zinin.com. Willem Alexanderstraat 7, Nijverdal.

Zaterdag
19 oktober

8.30 Pultrum MTB-tocht met keuze uit 30 of 50 kilometer door de omgeving van Rijssen. Organisatie: Tourclub Rijssen. Inschrijven kan tot 9.30 uur, starten tussen 9.00 en 10.00 uur. Start: Sportpark de Koerbelt, Arend Baanstraat 102, Rijssen.
 

20.00 Oktoberfest Muziekvereniging Enter Eerste editie met een afwisselend en doorlopend feestprogramma. Entreeprijs: 5 euro. De Kröl, Dorpsstraat 158, Enter.

Vrijdag
18 oktober

Hellendoorn Heksendoorn met een griezelig versierde fietsotcht, Heksenketel, pompoenworkshop, heksenfest, spannend winkelen, heksenpoel en heksenwandeling. Tot 27 oktober. Kaarten verkrijgbaar bij Primera Hofman en Tourist Info / VVV Nijverdal. Op 18 oktober vanaf 18.30 - 20.00 uur versierde fietsenoptocht Bike Mania (nieuw!). In en rond het dorp Hellendoorn.

20.00 Johannette Zomer 'Sfeerrijke liederen over natuur, liefde en religie' is een programma waarin de menselijke stem de ziel kan raken, maar ook kan verleiden en tegelijk kan onderhouden. Meer info: www.parkgebouw.nl. Oosterhofweg 49, Rijssen.

Donderdag
24 oktober

20.00 Lezing: Nederland toen en nu Journaliste en schrijver Annegreet van Bergen vertelt over het Nederland van vroeger en nu. Een avond vol herkenning voor ouderen en verbazing voor jongeren. Kosten: 7,50 euro voor leden / 10 euro voor niet-leden. www.bibliotheekwierden.nl. Pouliestraat 2, Wierden.

Zaterdag
26 oktober

9.00 Indoor Wierden De top van de nationale en internationale springsport komt naar deze 43e editie. Tot en met zaterdag 2 november. Programma en info over entreeprijzen: www.indoorwierden.com Manege de Vossenbos, Bruinehoopsweg 2, Hoge Hexel.

20.00 Sans-online Night Run Spanning, sfeer & sport zijn drie elementen die prachtig samensmelten tijdens de tweede Night Run van de Diepe Hel Holterbergloop. Meer info: www.diepehelholterbergloop.nl. Start: centrum Holten.

Zondag
27 oktober

Diepe Hel Holterbergloop met Kidsrun, 10 kilometer, halve marathon, bedrijvenloop en wandeltocht. Kijk voor meer informatie en starttijden op www.diepehelholterbergloop.nl. Nijverdal / Holten.

Dinsdag
29 oktober

20.00 Lezing: A.J. Snijder - Schrijver van korte verhalen Hij is de uitvinder van een nieuw literair genre dat het zeer korte verhaal wordt genoemd, afgekort zkv. Snijders, pseudoniem voor Peter Cornelis Muller, geboren in 1937 en woonachtig in Lochem, debuteerde in 1992 met de bundel 'Ik leef aan de rand van de wereld'. Sindsdien is hij een veelgevraagd schrijver van columns en korte verhalen. Entreeprijs: 7,50 euro. www.hetbeaufort.nl. Burgemeester De Beaufortplein 1, Markelo.

Donderdag
31 oktober

19.30 Werkgroep Autisme Wierden houdt een bijeenkomst voor iedereen meer wil weten over autisme. Ervaringsdeskundige en professional Gijs Horvers vertelt zijn verhaal en neemt aanwezigen mee in zijn verhaal over autisme vanuit hem zelf gezien. Natuurlijk is er ruimte om vragen te stellen. Inloop vanaf 19.15 uur. Aanmelden via www.evenmens.nl/autismewierden of via 0546 - 89 83 72. Entree is gratis. Gemeentehuis Wierden, Pouliestraat 3.

Vrijdag
1 november

18.30 Sunte Mart'n lampionnenoptocht voor basisschoolkinderen in samenwerking met Ambulare Wierden. Vertrekpunt: Binnenhof Wierden.

Kijk voor alle activiteiten in Wierden en Enter op de website.

Meer berichten