Foto:

Wierden krijgt certificaat 'dementievriendelijke gemeente'

De gemeente Wierden krijgt op maandag 14 oktober het certificaat 'dementievriendelijke gemeente' uitgereikt. Daarmee laat de gemeente zien dat zij zich inzet voor mensen met dementie, een ziekte waarmee steeds meer inwoners en organisaties te maken krijgen.

WIERDEN  - Een op de vijf Nederlanders krijgt dementie, en 70% van die mensen woont thuis. Dat betekent dat steeds meer inwoners en organisaties dagelijks te maken krijgen met dementie. "We worden met z'n alleen steeds ouder en hierdoor wordt het risico op dementie groter", vertelt wethouder Eric Braamhaar. "Daarom zetten wij ons als gemeente in voor een dementievriendelijke gemeenschap, waarin iedereen dementie accepteert. En waarin we mensen helpen als ze het even niet meer weten."

Een eerste stap op weg naar een dementievriendelijke gemeenschap is het vergroten van kennis over dementie onder de eigen medewerkers van de gemeente. Zij volgden afgelopen zomer de training 'GOED omgaan met dementie'. "Ook inwoners kunnen deze training volgen", aldus wethouder Eric Braamhaar. "En dat kan ik van harte aanbevelen. Je leert de symptomen van dementie herkennen, maar je leert ook hoe je het beste iemand met dementie kunt helpen. Dat kan heel verhelderend zijn." In Wierden hebben inmiddels twee trainingen voor inwoners plaats gevonden. Ook in Enter zal de training worden aangeboden. Er bestaat ook een mogelijkheid om de training online te volgen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden