Ria ten Broeke is vrijwilliger bij Wijksaam, Historische Kring Wederden / Wierden en bij de Stichting Monument Vossenbosch. (Foto: Roselien Slagers)
Ria ten Broeke is vrijwilliger bij Wijksaam, Historische Kring Wederden / Wierden en bij de Stichting Monument Vossenbosch. (Foto: Roselien Slagers) (Foto: Roselien Slagers Stichting De Welle)

Ria ten Broeke: 'De Harmonie heeft me veel goeds opgeleverd'

door Roselien Slagers van Stichting De Welle

Stichting De Welle zet in deze krant regelmatig een vrijwilliger in de spotlight. Deze keer: duizendpoot Ria ten Broeke uit Wierden. Zij is 65 jaar en woont samen met haar man Jan.

WIERDEN - Ria is vrijwilliger op meerdere terreinen. Jarenlang is ze bestuurslid en lid van diverse commissies geweest van de Harmonie in Wierden, ze is nog lid van de Muziekcommissie van de Harmonie. Na jaren de klaroen te hebben bespeeld is ze daar mee gestopt.

De Harmonie heeft haar veel goeds opgeleverd. "Ik heb mijn man daar ontmoet. We hebben drie zoons en een van de zonen heeft daar ook zijn vrouw ontmoet." Een muzikale familie dus, met inmiddels zeven kleinkinderen.

Signalen delen
Daarnaast is Ria lid van team Oost van Wijksaam. "Het is heel zinvol om signalen uit de buurt te kunnen delen met alle Wijksaam-partners. Zo kunnen we snel actie ondernemen als dat nodig is."

Iedereen welkom
Tevens is Ria betrokken bij de Historische Kring Wierden / Wederden. Ze is er gastvrouw, echtgenoot Jan is gastheer. Samen met collega-vrijwilligers zorgen ze voor de aankleding van exposities, zoals de nu de 'exposite 200 jaar Gemeente Wierden'. Verder is ze druk bij Stichting Monument Vossenbosch. Ria is bestuurslid en actief bij de werkgroep Feestcommissie Vossenbosch. Daar ze wil graag wat over kwijt.

"Op zaterdag 12 oktober vanaf 12.00 uur is er een Kofferbakverkoop bij stichting Kandjoli. Iedereen is welkom. Een sta-plaats kost 15 euro. Het wordt erg gezellig met live muziek, de beroemde saté en andere snacks die te koop zijn. In de avonduren is er een afterparty met muziek van de band Try Out."

Aanmelden voor een staplaats bij de kofferbakverkoop of voor de feestavond kan via feestcommissievossenbosch@gmail.com. Graag tot ziens op 12 oktober aan de Chris Soumokilstraat 69a!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden