Foto: Waterschap Vechtstreken
Foto: Waterschap Vechtstreken

Open dag Reggedal Enter op zaterdag 5 oktober 2019

Enter - Op zaterdag 5 oktober tussen 10.00 – 16.00 uur nodigt waterschap Vechtstromen inwoners van Enter en andere belangstellenden van harte uit voor de open dag van het heringerichte Reggedal in Enter. Wandelend of op de fiets langs een speciale route ontdek je op deze dag hoe prachtig het gebied op en rondom de Regge is geworden. Langs de route is van alles te beleven: er is een viswedstrijd voor de jeugd, houtkunstenaars maken een kunstwerk van in het Reggedal gekapt hout, er zijn verhalenvertellers, tochten met de zomp, huifkartochten voor minder validen, een wijnproeverij en nog veel meer.

In de afgelopen 18 maanden is het Reggedal omgevormd tot een prachtig gebied met een natuurlijke loop van de Regge, waar water en natuur volop de ruimte krijgen. Veel omwonenden zijn nauw betrokken geweest bij dit project. Met deze open dag wil waterschap Vechtstromen het mooie resultaat vieren in en rondom de feesttent bij de Enterse Waarf.

Activiteiten tijdens wandel- en fietstocht
Bij de start in de feesttent bij de Enterse Waarf liggen routekaarten met de fiets- en wandelroutes langs de diverse deelnemers en activiteiten. Maak een indrukwekkende wandeling of fietstocht door dit prachtige gebied en ontdek wat er te beleven is!

In en rondom de feesttent zijn er de volgende activiteiten:
Verhalenvertellers, houtkunstenaars werken aan een kunstwerk, een wijnproeverij, shantykoor, demonstratie vistechnieken en een viswedstrijd door Visvereniging 't Zumke, een expositie van houtkunstenaar Peter Broeze en informatie over het Waterschap, de Culturele Raad Enter, Landschap Overijssel, Steunfonds Jacht- en Wildbeheer en de beheerders van het gebied.

Langs de route zijn er de volgende activiteiten:
Imkers geven informatie, de scouting bouwt een vlot, er is een klompenmaker aan het werk, aannemer Baks laat materieel zien, bedrijfsbezoek eierhandel Wessels, tochten met de zomp, verhalenvertellers bij Binnengait, rondleiding wijngaard, Bolscher meer dan vlees, schapendrijven en nog veel meer.

Locatie en parkeren
Start: de feesttent bij de Enterse Waarf: Werfstraat 19, 7468 GG Enter
Parkeren kan bij Sportpark de Werf: Sportlaan 2, 7468 GA Enter (2 minuten lopen)

Over Reggedal Enter
Er is hard gewerkt langs de Regge om de rivier weer te laten meanderen en er zijn nieuwe natuur en wandelmogelijkheden gecreëerd. Inmiddels zijn alle werkzaamheden afgerond en kunnen bezoekers volop genieten van de rivier en de directe omgeving.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden