Majoor Saville staat links op de foto met rechts zijn collega majoor Leo Taylor. Foto: Historische Kring WederdenBijbehorende foto (HKW):
Majoor Saville staat links op de foto met rechts zijn collega majoor Leo Taylor. Foto: Historische Kring WederdenBijbehorende foto (HKW): (Foto: )

Kleinzoon bevrijder brengt bezoek aan Wierden

Chris Sands, kleinzoon van majoor Robert Saville, brengt samen met zijn echtgenote een bezoek aan Wierden op zaterdag 28 september 2019.

WIERDEN - Majoor Saville was één van de commanderende officieren van het Canadese Algonquin Regiment dat Wierden na vijf dagen van felle strijd met de bezetters op 9 april 1945 wist te bevrijden. Het echtpaar Sands wordt rond 11.00 uur ontvangen bij de Historische Kring Wederden waar zij kennis maken met onder meer wethouder Richard Kortenhoeven en een presentatie krijgen over de strijd om Wierden die duurde van 5 tot 9 april 1945.

Vervolgens zullen de monumenten op het Stationsplein worden bezocht en andere markante punten in en om Wierden met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog.

Bijgaande foto toont de presentatie op 31 augustus 1945 van een herdenkingsbord, gemaakt door de Wierdenaar Frans Hülsbeck. Majoor Saville staat links op de foto.

https://historischekring wierden.mijnstadmijndorp.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden