Tourist Info Wierden voordat T.I.W. naar het gemeentehuis verhuisde. Foto: Tourist Info Wierden
Tourist Info Wierden voordat T.I.W. naar het gemeentehuis verhuisde. Foto: Tourist Info Wierden (Foto: Tourist Info Wierden)

Tourist Info Wierden-Enter stopt eind 2019 met haar werkzaamheden

Wierden/Enter - Na ruim 20 jaar houdt de Tourist Info Wierden-Enter op met bestaan en gaan de deuren eind dit jaar dicht. Het bestuur van de Stichting is van mening dat, gelet op de uitwerking van de visie en door de digitale ontwikkelingen in de vrijetijdseconomie, er andere competenties gevraagd worden dan het huidige team kan bieden om de toeristische promotie van de gemeente Wierden naar een hoger plan te tillen.

Taken zijn veranderd

Tot eind van dit jaar worden de reguliere werkzaamheden nog uitgevoerd door de vaste werkneemsters Janneke Zwiers, Monique Pluym, Annyèt Supheert en Riet Eshuis. Het team heeft zich jarenlang met een enorme betrokkenheid ingezet om zoveel mogelijk bezoekers naar Wierden en Enter te krijgen. "De dames hebben altijd met heel veel plezier de mensen op weg geholpen, hetzij met informatie of een op maat gemaakte fietsroute. Ook op de meest vreemde vragen vonden zij een antwoord. En jarenlang werden de boekingsaanvragen voor de Enterse Zompen geagendeerd door Tourist Info. Sinds het gastheerschap vorig jaar ondergebracht is bij enkele bezoekpunten, is het werk voor de vaste medewerksters anders geworden. De nadruk ligt nu veel meer op online marketing en digitale presentatie", aldus Theo Pigge (waarnemend voorzitter). Hij vertelt verder dat het budget voor de Tourist Info de laatste jaren onder druk staat. Dat heeft het bestuur van Stichting doen besluiten om te stoppen met de uitvoering van de Toeristische promotie activiteiten aan het einde van dit jaar.

Meer berichten