Fietstocht Open Monumentendag 2019

WIERDEN/ENTER - De Monumentenraad heeft dit jaar gekozen voor een fietstocht langs verschillende monumenten in Enter en Wierden.

Er zijn twee mogelijkheden om te starten op zaterdag 14 september, allebei vanaf 10.00 uur.

In Enter vanaf het Klompen en Zompenmuseum Hogebrink 4 Enter, route aldaar verkrijgbaar met koffie en krentenwegge

In Wierden vanaf de Wagenmakerij Langenhof Rijssensestraat 128 Wierden, route aldaar verkrijgbaar met koffie en krentenwegge

Het Klompen en Zompenmuseum is geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. Bij het museum vindt er een demonstratie van het handmatig klompen maken plaats. Zowel ede toegang tot het museum als ook de koffie met krentenwegge zijn gratis.

Ook dit jaar heeft de Wagenmakerij een bijzondere feest, en vanwege dat feest zal burgemeester Tigchelaar ook aanwezig zijn. Daarom vind de start plaats bij De Wagenmakerij van de familie Langenhof en doen ze weer mee op zaterdag 14 september aan de landelijke Open Monumentendag. In samenwerking met de Monumentenraad van de gemeente Wierden is er een aantrekkelijk programma samengesteld.

Naast doorlopende rondleidingen in de Wagenmakerij, en de bezichtiging van de nieuw te openen houtloods, demonstreren de smeden Karel en Jeroen Schuitemaker uit Enter op het bijbehorende erf hoe klein smeedwerk gemaakt wordt.

De afgelopen maanden zijn veel vrijwilligers in de Wagenmakerij druk bezig geweest met vooral de inrichting van de houtloods. In de houtloods werd vroeger het hout neergelegd om te drogen. werd neergelegd. De loods is omgebouwd tot ontvangstruimte en koffiekamer waar groepen koffie kunnen drinken, maar die ook gebruikt kan worden om kleine lezingen te houden en mede ook gebruikt kan wordt om uitleg te geven over de werking van de Wagenmakerij. Tevens is er een informatiepunt gevestigd, met onder andere een aantal boeken over het vak van wagen en wielen maken. Het is erg mooi geworden! Op zaterdagmorgen 14 september om 10.00 uur zal burgemeester Doret Tigchelaar samen met mevr. D. Langenhof deze ontvangstruimte met informatiepunt officieel openen.

Om 10.00 uur start tevens bij de Wagenmakerij de Monumentenfietsroute. Rondom de Wagenmakerij staan meerdere wagens opgesteld. De Wagenmakerij is open van 10.00 – 16.00 uur.

Meer berichten