Marianne Homan helpt in het winkeltje bij de Klompenmuseum en Buisjan ook toeristen op weg. (Foto: Roselien Slagers / De Welle)
Marianne Homan helpt in het winkeltje bij de Klompenmuseum en Buisjan ook toeristen op weg. (Foto: Roselien Slagers / De Welle) (Foto: Roselien Slagers / De Welle)

Marianne staat toeristen graag te woord

door Roselien Slagers van De Welle

Stichting De Welle zet in deze krant regelmatig een vrijwilliger in de spotlight. Nu de vakantie weer voorbij is en binnenkort veel verenigingen weer van start gaan is het ook weer tijd voor de rubriek vrijwilliger in het zonnetje. Deze week Marianne Homan uit Enter.

ENTER - Zij is verpleegkundige van beroep en geniet nu van haar pensioen. Dat betekent echter niet dat zij achter de geraniums is gaan zitten. Huis en (grote) tuin vragen haar aandacht. Daarnaast wordt de box in de huiskamer regelmatig ingezet voor de jongste van haar kleinkinderen.

Informeren
Marianne heeft deze zomer zich net als alle andere 100 vrijwilligers ingezet om de winkel bij het Klompenmuseum en Buisjan te bemensen. Daar informeren zij toeristen, nu Tourist info uit Enter verdwenen is. Ook het organiseren van de Ganzenmarkt en de slachtvisite wordt door deze groep opgepakt. Op de foto Marianne in het winkeltje.

Ontmoeting centraal
Verder is Marianne voorzitter van Vrouwen van Nu, afdeling Enter. Dit is een club vrouwen waar ontmoeting, inspiratie en plezier vooropstaat. Deze organisatie houdt met regelmaat leuke uitjes. 

Zo staan er in de maand septemberdiverse activiteiten op het programma, namelijk  een avond met Thea Kroese, een creatieve middag, een leuk uitstapje met de tuinclub en een mooie wandeling in Gramsbergen op het programma.
Bovendien wordt er in september elke dinsdag gefietst om 18.30 uur vanaf het Hervormd Dienstgebouw.

Lid worden
Wie lid wil worden van Vrouwen van Nu kan contact opnemen met Marianne via telefoonnummer 06-28 59 27 49 of via mariannehoman@hotmail.com. Kijk voor meer informatie over Vrouwen van Nu op de website.

Ook aan de slag?
Wil jij ook aan de slag als vrijwilliger in de gemeente? Neem dan een kijkje op de website WierdenDoet! van stichting De Welle. Hierop is meer te vinden over vrijwilligerswerk, aanmelden als vrijwilliger en vacatures in de gemeente Wierden.
 

Meer berichten