De nieuwbouwwoningen zijn levensloopgeschikt, krijgen zonnepanelen en een warmtepomp.
De nieuwbouwwoningen zijn levensloopgeschikt, krijgen zonnepanelen en een warmtepomp. (Foto: Reggewoon)

'Het ontwerp stimuleert verbinding'

Woningcorporatie Reggewoon heeft onlangs de plannen voor nieuwbouw aan de Jan Jansweg in Wierden gedeeld met de omwonenden. Op deze locatie komen acht levensloopgeschikte woningen in de sociale huursector.

WIERDEN - De twee-onder-éénkapwoningen worden gebouwd volgens het concept van de industriële bouwer Novito. Bij dit concept worden de woningen in de fabriek in delen gemaakt en op locatie in elkaar gezet. Alle woningen hebben minimaal een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Vier woningen hebben een kap met een tweede slaapkamer op de verdieping. De overige vier woningen hebben een plat dak. Hierdoor zijn de woningen geschikt voor een brede doelgroep.

Verbinding
"Het ontwerp stimuleert verbinding tussen bewoners", aldus een woordvoerder. "Reggewoon heeft de woningplattegrond bepaald in samenwerking met IAA architecten die voor het ontwerp tekende. Zo worden de woningen op zo'n manier gebouwd dat de woonkamers gelegen zijn aan het middenterrein. Aan de voorzijde van de woning komt ook het terras, waardoor bewoners elkaar sneller kunnen ontmoeten. Dit is belangrijk in een tijd waarin bewoners, ook met zorg, langer zelfstandig thuis wonen. Ook de woonomgeving speelt daarbij een rol." Reggewoon verwacht door deze manier van bouwen verbinding tussen bewoners te stimuleren.

Nul-op-de-meter
De nieuwbouwwoningen aan de Jan Jansweg zijn nul-op-de-meter. Dit betekent dat bij een gemiddeld gebruik de energiemeter aan het einde van het jaar op nul staat. Op de daken komen zonnepanelen. De woningen worden voorzien van een warmtepomp en zijn gasloos.

Start bouw: eind dit jaar
Als alles volgens planning verloopt, dan start bouwer Novito aan het eind van het jaar met de bouw. In de eerste helft van 2020 vindt de oplevering van de woningen plaats.

Meer informatie
Woningcorporatie Reggewoon is actief in Nijverdal, Hellendoorn, Haarle, Daarle, Daarlerveen, Wierden, Hoge Hexel en Enter. Kijk voor meer informatie over de woningstichting op de website

Meer berichten