Voorzitter Gerrit Niezink van de Stichting Generatietuin met vrijwilligers en belangstellenden. Foto: Jolien van Gaalen.
Voorzitter Gerrit Niezink van de Stichting Generatietuin met vrijwilligers en belangstellenden. Foto: Jolien van Gaalen. (Foto: )

'We kunnen een mooie herstart maken'

door Jolien van Gaalen

Het startschot voor de aanleg van de Generatietuin aan de Akkerwal is afgelopen donderdag gegeven. In de toekomst is de Generatietuin ook toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Daarnaast komen er prachtige bloemenborders, bijzondere heesters en fruitgewassen. Bij de feestelijke start was ook een rol weggelegd voor burgemeester Doret Tigchelaar en wethouder Johan Coes.

WIERDEN - "Door de gunstige omstandigheden zijn we al verder dan gepland", aldus voorzitter Gerrit Niezink van de Stichting Generatietuin. "Dus eigenlijk is het een tussenbijeenkomst in plaats van een startbijeenkomst." De eerste paden zijn inmiddels zichtbaar, hier kunnen over twee of drie weken ook mensen in een rolstoel gebruik van maken. "We hebben in februari een compromis gesloten met de gemeente. Tuin- en landschapsarchitect GrootGroener uit Almelo voert de eerste fase uit met de hulp van veel vrijwilligers. De paden liggen er al, ook er komen borders en met behulp van een duiker komt er een brug naar de andere kant van de Wierdense Aa. Hiervoor hebben wij toestemming gekregen van waterschap Vechtstromen. De beplanting volgt dus nog. Hierbij laten we veel ruig, want het moet echt natuurlijk worden en geen aangeharkt tuintje."

Het heeft even geduurd voordat er een overeenkomst met de gemeente was. "Hierdoor kwamen we in tijdnood. Van het Oranjefonds en de provincie Overijssel hebben in 2017 een financiële bijdrage gekregen. De voorwaarde was om het geld voor 1 januari 2019 te gebruiken. Gelukkig hebben we uitstel gekregen. Ik wil even van de gelegenheid gebruikmaken om de sponsoren van dit burgerinitiatief bedanken. En ook zonder vrijwilligers komt niks tot stand. Daarom ben ik blij met de nieuwe en al betrokken vrijwilligers zodat we een mooie herstart kunnen maken. Meer vrijwilligers zijn van harte welkom. De tuin kan heel mooi worden, maar dat kost tijd en vraagt mensen die willen helpen." Aanmelden als vrijwilliger kan via een privé-bericht op Facebook of via de website.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden