De teams samen met Annie Gerritsen van het hospice en Wim Koedijk van de firma Hammer bij het koppelbed. Foto: Jolien van Gaalen.
De teams samen met Annie Gerritsen van het hospice en Wim Koedijk van de firma Hammer bij het koppelbed. Foto: Jolien van Gaalen. (Foto: )

'Als hospice heel blij met dit gebaar'

door Jolien van Gaalen

Medewerkers, vrijwilligers en bestuur van hospice De Reggestroom hadden zich verzameld om het leden van Team Welkom Wierden en doorkomstteam Enter welkom te heten. Zij werden met applaus verwelkomd. Dankzij hun inzet heeft het hospice een koppelbed, opstahulp en tuinsets gekregen. Door een bijdrage van Hammer techniek en detachering staat er nu ook een logeerbed en is er nieuw servies.

RIJSSEN / WIERDEN - Gerard Libbers van het doorkomstteam kijkt tevreden terug op Eerste Pinksterdag. "Het was de bedoeling om met een mooi feest in Enter alle teams van hartelijk welkom te heten." Maar er was een nog extra doel. "Met het geld dat tijdens dit feest is opgehaald hebben wij besloten om het hospice te steunen, een goed doel dat raakvlakken heeft met de Roparun. Omdat Enter een officiële doorkomstplaats was heeft stichting Roparun de goederen geschonken. De aanschaf van deze spullen was mogelijk door een bijdrage van onder meer de gemeente Wierden, sponsoren en Stichting Roparun . Uiteindelijk is alles mooi gelukt: mensen zijn tevreden."

De firma Hammer techniek en detachering heeft het logeerbed en het servies beschikbaar gesteld. Via Erik te Wierik van Te Wierik Administratie in Wierden zijn zij hierbij betrokken geraakt. Namens het bedrijf waren Wim Koedijk en Harmen ter Harmsel aanwezig. "Ik kom zelf uit Rijssen en dit is een ontzettend goed doel", vertelt Harmen. "Een hospice is een goede oplossing als je er eenmaal mee te maken krijgt. Daarom heeft Hammer een bedrag beschikbaar gesteld om deze spullen aan te schaffen. Overigens is het is heel knap wat het team heeft gedaan, daar heb ik veel waardering voor."

Verbondenheid
Bestuurslid Bernard Kobes sprak zijn waardering uit. "Ik heb veel respect voor de prestatie van het team. Als hospice zijn we heel blij met het koppelbed, de opstahulp, het logeerbed, tuinsets en het servies. Deze voorzieningen maken het werk van vrijwilligers makkelijker. We zien hier nu verbondenheid tussen Rijssen en Enter. Namens de vrijwilligers en bestuur hartelijk bedankt hiervoor."

Vast feestje
Ondertussen wordt er ook al vooruitgekeken. "Belangrijk is dat we voor 2020 weer een team gaan samenstellen. Een groot deel van de huidige deelnemers wil weer meedoen. We zijn nog op zoek naar andere mensen die deel willen uitmaken van het team met onder anderen lopers en fietsers. Voorafgaand aan deze eerste editie zijn we bij de Almeloopers geweest. Door de jaarlijkse herhaling wordt feest daar steeds groter. Dat willen we ook met de doorkomst in Enter: een vast feestje op Eerste Pinksterdag waar steeds meer mensen op af komen. Het moet een nog groter feest worden. Daarbij is deelname van lokale mensen belangrijk," aldus Gerard Dibbers. "In oktober is er daarom al een eerste bijeenkomst voor belangstellenden."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden