Gerrie Dijkslag, burgemeester Doret Tigchelaar en Derk Dijkslag na uitreiking van de welverdiende vrijwilligersspeld. Foto: Jolien van Gaalen.
Gerrie Dijkslag, burgemeester Doret Tigchelaar en Derk Dijkslag na uitreiking van de welverdiende vrijwilligersspeld. Foto: Jolien van Gaalen. (Foto: Jolien_van_Gaalen)

Derk Dijkslag krijgt vrijwilligersspeld

door Jolien van Gaalen

Derk Dijkslag heeft van burgemeester Doret Tigchelaar een vrijwilligersspeld ontvangen voor zijn jarenlange inzet voor het vrijwilligersleven in Wierden. "Het is een mooie blijk van waardering. En het is mooi dat er erkenning is, maar doe je dit niet voor," aldus de bescheiden Derk.

WIERDEN -  Hoewel de vrijwilligersspeld en het bezoek van de burgemeester als een verrassing kwamen had Derk wel vermoedens. "Af en toe had mijn vrouw mijn dochter aan de telefoon en mocht ik niet in de buurt komen. En ik moest goede kleding aan en met de koffie moest ook nog even gewacht worden."

Derk heeft zich met name ingezet voor WVV Wierden (nu Juventa). Hij was 25 jaar lang vrijwilliger bij het internationale oranjetoernooi van WVV Wierden. Hij heeft onder meer geholpen bij het uitdelen van lunchpakketten, bevoorraden van kramen en de opbouw van het evenement. Ook nam hij een jongen met PPD-NOS onder zijn hoede die graag wilde helpen bij de club. Van 2008 tot 2014 heeft hij als vrijwilliger geholpen bij de kaartmarathon van WVV Wierden door alle standen bij te houden. Daarnaast is hij zeven jaar, van 2004 tot 2011, leider geweest van het eerste elftal van WVV. Daarmee wilde hij een voorbeeld zijn voor voetballers en was hij serieus in zijn leidersfunctie. Van 1995 tot 2005 was hij penningmeester en voorzitter van alternatieve visvereniging. Op de Hemmelgaard was Derk van 1988 tot 1997 hulpouder en hielp vooral met de rommelmarkten. Tot slot is hij vijftien jaar mantelzorger geweest voor zijn vrouw Gerrie.  

Tevens is Derk inmiddels al 40 jaar werkzaam bij autobedrijf Zwijnenberg.

"Vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend, als je iets zegt moet je het ook doen," vertelt Derk. "Bij WVV ben ik zeven jaar met veel plezier leider geweest van het eerste elftal. In al die tijd heb ik maar een wedstrijd gemist en dat kwam door de griep. Helaas gaat het nu met de gezondheid wat minder. Met mijn hartproblemen moet ik rustiger aan doen, want ik word snel moe. Maar ik ga niet bij de pakken neerzitten."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden