Joy ten Hoopen: "Het leukste aan ondernemer zijn is dat ik mijn eigen ding kan doen." Foto: Jolien van Gaalen.
Joy ten Hoopen: "Het leukste aan ondernemer zijn is dat ik mijn eigen ding kan doen." Foto: Jolien van Gaalen. (Foto: )

'Belangrijk dat zij zich begrepen voelen'

door Jolien van Gaalen

Kinderen kunnen elke woensdag en vrijdag naar hartenlust schilderen en tekenen bij Joy by heart. "Dit is begonnen met mijn creatieve dochter die graag teken- en schilderlessen wilde volgen", vertelt eigenaresse Joy ten Hoopen. "Dit was qua afstand en financiën lastig, schilder- en tekenlessen zijn duur. Door in Wierden deze lessen aan te bieden wil ik de creatieve kinderen vanaf 8 jaar tegemoet komen."

WIERDEN – Voor deze lessen werkt Joy met een strippenkaarten van vijf of tien keer. "Ik ga er in principe vanuit dat kinderen elke lesdag aanwezig zijn. Maar als dat niet een keer niet lukt vanwege een kinderfeestje, ziekte of iets anders is dat geen probleem. Bij een afmelding van minimaal 24 uur van tevoren wordt de strip niet afgevinkt. Zo betalen ouders niet voor niets."

Passie voor creativiteit
"In Wierden ben ik per 1 juni begonnen, maar in mijn woonplaats Borculo ben ik al langer bezig met het bedrijf. Dat wordt in september twee jaar. Met het bedrijf ben ik gestart vanuit mijn passie voor creativiteit en spiritualiteit."

"Roos Barquioua (Crea&Cats, red.) en ik kennen elkaar ah heel lang, ik heb ook geholpen om haar nieuwe zaak in orde te maken. Zij heeft voorgesteld om ook in Wierden zoiets op te zetten en dat vond ik een goed idee. Zo is het gekomen dat ik nu een ruimte huur bij Crea&Cats aan het Burgemeester J.C. van den Bergplein 26."

Het leukste aan ondernemer zijn vindt Joy dat ze haar eigen ding kan doen. "Ik kan doen wat ik graag wil, zonder dat iemand mij een bepaalde richting opstuurt." Naast het tekenen en schilderen zijn er creatieve workshops voor iedereen. "Zo is er een workshop ecoline, dat vergelijkbaar is met teken- en schilderles. Ook geef ik consulten voor een positieve mindset en kaartleggingen. Bij de omgang met klanten vind ik het belangrijk dat zij zich thuis en begrepen voelen."

Vaste tijden
Mensen kunnen op vaste tijden bij Joy by heart terecht. "Creatieve workshops zijn er op maandagavond. Op dinsdag van 10.30 tot 13.30 uur zijn er consulten en kaartleggingen. De teken- en schilderlessen zijn op woensdag- en vrijdagmiddag. Daarnaast zijn er evenementen, waarvan sommige samen met Roos."

Wiezo
"Het centrum hier is heel gezellig en in beweging. In vergelijking met Borculo is het hier druk." In dat centrum vindt van 11 tot en met 14 juli de Wiezo plaats. "Op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli zijn Roos en ik aanwezig. Dit is een mooi moment om ons te laten zien. Buiten komt dan een tafeltje, kraampje of iets dergelijks."

Kijk voor meer informatie over Joy by heart en het laatste nieuws op de Facebookpagina of Instagram

x

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden