Harry brengt samen met zijn vrouw Truus maaltijden naar mensen die daar zelf niet meer voor kunnen zorgen. Foto: Roselien Slagers.
Harry brengt samen met zijn vrouw Truus maaltijden naar mensen die daar zelf niet meer voor kunnen zorgen. Foto: Roselien Slagers. (Foto: Roselien Slagers)

Harry zorgt nog steeds voor anderen

door Roselien Slagers van Stichting De Welle

Stichting De Welle zet in deze krant regelmatig een vrijwilliger in het zonnetje. Deze keer Harry Dreijerink uit Enter, die even een plekje in de schaduw heeft opgezocht om te vertellen over zijn bezigheden.

ENTER - Harry woont samen met Truus aan de Dorpsstraat in Enter. Ze genieten samen van veel uitstapjes en vakanties na een leven van hard werken.

Er is geen Enternaar die hen niet kent. Bijna 40 jaar - vanaf 1965 tot 2004 - waren ze de eigenaren van partycentrum Dreijerink waar vele paren hun bruiloft hebben gevierd. Ook na begrafenissen was dit een plek waar de gasten na afloop bijeenkwamen voor de koffietafel. En natuurlijk was er het café waar veel stamgasten hun biertje dronken. Er komen prachtige verhalen voorbij over die tijd waar schrijfster van dit stukje ook herinneringen aan heeft. De 'bierprijzenoorlog' van caféhouders in Enter, de snacks van destijds zoals karbonade 'int soer' (zure karbonade) en schalen vol hardgekookte eieren. Als er te veel consumpties waren genuttigd bracht Harry de klant persoonlijk naar huis met de auto van de klant. Hij dan weer naar huis of werd opgehaald door Truus. Dat waren nog eens tijden.

Zorgen voor anderen
Nu, op zijn 74e, zorgt Harry nog steeds voor anderen. Samen met Truus brengt hij warme maaltijden naar mensen die daar zelf niet meer in kunnen voorzien. Truus is ook bezorger van het KBO-blad dat twee keer per jaar verschijnt. Elk maand bezorgt zij 'De Nestor'.

Harry houdt niet van stilzitten. Activiteiten waarbij hij mensen ontmoet zijn voor hem het belangrijkste. Zijn grootste hobby op dit moment is het maken van muziek en dat heeft weer verband met vrijwilligerswerk. Al vijftien jaar is hij met zijn 'trekharmonica' actief in verpleeghuizen in heel Twente: Enschede, Delden, Almelo en nog veel meer plaatsen. Ook voor Stichting de Klup maakt hij soms muziek.

Het mes snijdt aan twee kanten: de mensen genieten ervan en Harry ook!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden