Logo dedriehoek.net


Een grote lach op het gezicht van de veertienjarige Kary (met witte trui) als de luchtballon de hoogte ingaat. Foto: Jolien van Gaalen.
Een grote lach op het gezicht van de veertienjarige Kary (met witte trui) als de luchtballon de hoogte ingaat. Foto: Jolien van Gaalen. (Foto: Jolien_van_Gaalen)

Prachtig avontuur op grote hoogte

Acht chronische zieke kinderen en jongeren hebben afgelopen vrijdag genoten van een ballonvaart dankzij Stichting Beautiful Ballooning en golfclub De Koepel, die een veld beschikbaar heeft gesteld.

door Jolien van Gaalen

WIERDEN - Twee van de avonturiers zijn Kary (14) en zijn begeleider Kim. Het is de eerste keer dat zij aan boord stappen van een luchtballon. "Dit is een heel mooi initiatief en we hebben er veel zin in, maar het is ook wel spannend," aldus Kim voor vertrek.

Het doel is om jongeren met een ziekte of handicap hun problemen even te laten vergeten. Zij worden samen met hun vader, moeder, broer, zusje, opa, oma, vriendje of vriendinnetje uitgenodigd voor een avontuur op grote hoogte. "Tijdens een opleiding kreeg ik de opdracht een project voor de gemeenschap te doen", vertelt voorzitter Gerard Bertelink. "Op dat moment zat ik bij twee koren en is er in januari een benefietconcert gegeven. De eerste ballonvaart was op 7 juli 2003. Dat was het begin. Nu gaan er vijf keer per jaar acht jongeren en begeleiders met drie ballonnen de lucht in. In totaal zijn er al 850 jongeren meegegaan in die zestien jaar." De jongeren komen uit de hele regio, onder meer uit Hengelo, Almelo en Enschede. Met behulp van sponsoren heeft de stichting in 2010 een eigen ballon gekocht. De ballon wordt gestald bij Marjolein Eerland van Onze Ballon. Zij is al 30 jaar piloot en is elf jaar betrokken bij de ballonvaarten van Beautiful Ballooning. "Ik ben actief geweest voor goede doelen. Na de aanschaf van de eigen ballon ben ik erbij betrokken geraakt. Het is hartstikke mooi: de kinderen zijn altijd dankbaar en het is altijd een feestje."

Jeep Jonker vaart al meer dan 20 jaar met veel plezier met luchtballonnen. Namens sponsor Asito werkt hij al zes of zeven jaar mee met de ballonvaarten van de stichting.

Emiel Achterberg vaart al 25 jaar luchtballonnen en sinds 2005 voor dit goede doel. "Ballonvaren is leuk en het is geweldig dat je kan delen met kinderen, hun ouders en vrienden die niet zo makkelijk hebben vanwege ziekte."

Kijk voor meer informatie over de Stichting Beautiful Ballooning op de website of Facebookpagina.

Nieuwsoverzicht

Meer berichten