Jannie is na een valpartij aan de rolstoel gekluisterd, maar hoopt dat ze snel weer aan de slag kan. Foto: Roselien Slagers.
Jannie is na een valpartij aan de rolstoel gekluisterd, maar hoopt dat ze snel weer aan de slag kan. Foto: Roselien Slagers. (Foto: Roselien Slagers)

Jannie bezorgt mensen een gezellige dag

door Roselien Slagers van De Welle

Stichting De Welle zet in deze krant regelmatig een vrijwilliger in het zonnetje. Deze keer: Jannie Egberts (76) uit Wierden. Bij actieve vrijwilligers denk je misschien niet meteen aan een 76-jarige vrouw die nog regelmatig meerdaagse motortochten maakt. Het favoriete vervoermiddel van Jannie is een 300cc motorscooter. Zij heeft altijd veel vrijwilligerswerk gedaan. Zo gaf ze paardrijles op het Molnbeld (nu 't Leijerweerd, red.) aan mensen met en zonder een beperking. Hier heeft ze een cursus voor gevolgd.

WIERDEN - Jannie woont inmiddels in een mooi appartement van de Botterhof na jaren samen met haar man in Hoge Hexel te hebben gewoond. Na het onverwachte overlijden van haar man elf jaar geleden heeft ze nog vijf jaar op de boerderij gewoond. Hier woonde ze samen met haar schoonmoeder, waarvoor ze mantelzorger was. Momenteel is Jannie aan de rolstoel gekluisterd na een valpartij op de markt. Ze heeft haar bovenbeen gebroken en is geopereerd. Jannie kan niet wachten totdat ze groen licht om haar been weer te mogen belasten, want ze heeft genoeg te doen. Voor nu maakt ze dankbaar gebruik van de thuiszorg, maaltijden en zorgalarmering van De Welle. De rolstoel en een papegaai boven het bed maken dat ze zich nog redt. De alarmering doet ze niet meer weg: het geeft een veilig gevoel dat je via een druk op de knop hulp kan inschakelen.

Jannie is mantelzorger van een goede vriend (85) die elke dag bij haar op bezoek komt. Hij wordt netjes gebracht en weer opgehaald. Samen eten ze 's avonds een broodje, zo heeft hij ook zijn vertier. Daarnaast is Jannie chauffeur voor De Welle en brengt mensen op verzoek naar allerlei afspraken. Recent is ze nog gekeurd en de keuringarts was vol vertrouwen over haar rijkunsten. Ze heeft mensen naar de dagbesteding gereden, dat doet ze nu nog steeds. Ze brengt een vrouw van de dagbesteding naar huis, omdat de hele dag voor haar te veel is en ze graag 's middags al naar huis wil. Ook rijdt ze sinds kort mee met de Mooi Meegenomen Bus en bezorgt deelnemers een gezellig dagje

Hobby
Motorrijden is haar hobby. Ze heeft een 300cc motorscooter, maar rijdt ook zo mee met een toertocht van 500cc motoren. In september doet ze met een groepje aan een meerdaagse toertocht naar Duitsland. Dit is groepje waarmee ze elke eerste zaterdag van de maand mee op pad gaat. Ze hoopt in augustus weer van de partij te zijn.

Meer berichten