Foto: Ingrid Eidhof

Een echte bloeiende herinnering

door Wereld Winkel Wierden

In deze krant brengt Wereld Winkel Wierden geregeld een verrassend product voor het voetlicht brengen. De gezellige winkel voor originele cadeaus is blij met de vaste groep bezoekers, maar zij wil graag een nog grotere doelgroep bereiken.

WIERDEN - Dit keer worden 'groene' producten gepresenteerd. Deze producten zijn ingekocht vanuit een duurzame gedachte. "Hoe ziet onze toekomst eruit en wat kunnen wij daaraan bijdragen? Want om iets blijvends te maken, moeten we goed omgaan met onze bronnen: van papier tot de mensen die het maken", aldus een woordvoerder van de Wereld Winkel Wierden.

Verrassingseffect
Met een growing paper-kaart of door het geven van super waste plantgoed creëer je gegarandeerd een verrassingseffect. Groeipapier zorgt ervoor dat lang nadat de boodschap is gelezen er een bloeiende herinnering blijft. Het papier zit namelijk vol met zaadjes. Dubbel effect dus. Growing paper bestaat uit twee dunne lagen papier met aardappelzetmeel en daartussen de zaden. Wereld Winkel Wierden heeft onder meer de veldbloemenmix voor bijen en vlinders, klaproos (papaver), vergeet-me-niet, slamix, worteltjes en citroen-melisse in haar assortiment. Het papier wordt duurzaam vervaardigd en voor het printen van de afbeeldingen wordt milieuvriendelijke inkt gebruikt.

Hangtuintje
Kweek in de tuin, op het balkon of de vensterbank een hangtuintje van een gerecyclede theezak. Dit kweektuintje bevat aardetabletten en een zakje zaden. In het assortiment zijn naast bloemen ook groene kruiden opgenomen, zodat je te allen tijde over verse peterselie, tijm of munt kunt beschikken.

Teabags worden in India gebruikt voor het transport van thee van de theeplantages naar fabrieken, hotels en restaurants. Na gebruik worden de zakken gezien als afval en worden gewoonlijk daarom weggegooid. Dankzij onze leverancier Super Waste krijgen deze zakken een tweede leven.

Handig
Super Waste verwerkt meer dan 50.000 theezakken per jaar tot nieuwe producten, zoals tassen, creditcardhouders en vazen. De ruime tassen zijn handig om de spullen voor een dagje strand, de picknick of om het buitenspeelgoed in mee te nemen. Of zet zo'n leuke tas, met print Reuse, Reduce, Recycle op een handige plek en stop deze vol met lege flessen, oud papier of plastic.

Acties
Voor een cadeautje met een boodschap is de Wereld Winkel Wierden aan de Marktstraat 11a nog altijd het juiste adres. Neem voor maandaanbiedingen en acties een kijkje op onze Facebookpagina of de website

Meer berichten