De dames zorgen voor een natje en een droogje voor de gasten van de Enterse Waarf. Foto: Roselien Slagers.
De dames zorgen voor een natje en een droogje voor de gasten van de Enterse Waarf. Foto: Roselien Slagers. (Foto: Roselien Slagers )

Truus en Gerry dragen steentje bij

door Roselien Slagers van De Welle

Stichting De Welle zet in deze krant regelmatig vrijwilliger in het zonnetje. Deze keer Truus Leussink en Gerry Heering, twee van de vele vrijwilligers bij de scheepswerf de Enterse Waarf.

ENTER - Zij bewijzen dat vrijwilligerswerk niet leeftijdsgebonden is. De meeste vrijwilligers zijn juist senioren. Beide dames zijn al een flink aantal jaren actief als vrijwilliger bij scheepswerf 'n Waarf.

Zij zorgen voor een natje en een droogje voor de gasten, dit zijn veelal toeristen. Dat is soms best hard werken, zo verzekeren zij me. Maar de dames willen graag hun steentje aan bijdragen. En het is ook gewoon gezellig!

De Waarf is een scheepswerf voor Enterse zompen. Het gebouw is in Saksische stijl opgezet met een rieten dak en prachtig ingepast in de omgeving. Voor de werf ligt een hellingbaan waar boten met een lorry te water kunnen worden gelaten. De Waarf is een trots van Enter die veel bezoekers trekt.

De schippers en gidsen zijn allemaal vrijwilligers. Zij varen en vertellen bezoekers over van alles wat met zompen, de Regge, het dorp Enter en de natuur te maken heeft.

In juli en augustus vaart er elk uur een boot van 11.00 uur tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden