Slager Bram Knol met medewerker Nienke Bosch. Foto: Jolien van Gaalen.
Slager Bram Knol met medewerker Nienke Bosch. Foto: Jolien van Gaalen. (Foto: )

'Praatje maken met klanten is belangrijk'

door Jolien van Gaalen

Bij slager Bram Knol valt bijna twee jaar na de overname alles op de plek. "Als personeel zijn we nu goed op elkaar ingespeeld. Ik werk anders dan Fred Duyndam en dat was even wennen voor ons allemaal. Het duurt ongeveer een jaar om te wennen aan klanten en collega's," aldus Bram Knol. "Het is leuk om in Wierden te werken. De mensen zijn open, ze kijken wel eerst de kat uit de boom, maar daarna is het ook gewoon goed."

WIERDEN – In augustus 2017 heeft Bram het stokje overgenomen van slager Fred Duyndam. Eerste wilde Bram in Meppel een slagerij openen, waar hij vandaan komt. "Er was nog een ruimte vrij in het winkelcentrum. Naast de bakker en groentewinkel was een slagerij een welkome aanvulling. Maar dit is uiteindelijk door onder meer de crisis niet doorgegaan. Daarop ben ik naar Duyndam gegaan en heb gezegd dat ik de zaak wilde overnemen. In december 2016 ben ik daar in loondienst gekomen. Tijdens het gesprek met Duyndam merkte ik dat er gelijk een klik was. We hadden dezelfde gedachten over het ambacht, het vlees en de kwaliteit." De specialiteit van de slagerij aan de Rijssensestraat 47 is uiteraard vooral het vlees. "De dieren krijgen onbewerkt voer en geen antibiotica. Als dieren op een goede manier worden grootgebracht is het vlees van hoge kwaliteit. Varkens, runderen en kippen hebben hetzelfde leven gehad: in een ruime stal waar ze natuurlijk gedrag kunnen vertonen en in groepen leven. Hierdoor hebben de dieren minder stress. Dat is te merken aan het vlees: aan de smaak, maar ook aan hoe het eruitziet. De worstmakerij en de eigen producten zijn de kracht van deze slagerij. De producten zijn glutenvrij en allergeenvrij. Daarnaast werken wij klantgericht en spelen in op wensen."

Praatje maken
"Het belangrijkste bij de omgang met klanten vind ik luisteren en een praatje maken. Ik probeer te onthouden wat er speelt bij de klanten, zodat mensen hier tevreden en met een goed gevoel weggaan. Het is eigenlijk de hele week gezellig in de winkel. Ik hoop ook dat mensen niet schromen om te zeggen als er iets een keer niet goed is. Dan lossen we dat op." Bram woont momenteel in Vilsteren bij zijn schoonouders en is op zoek naar een woning in Ommen. "Mensen attenderen mij op woningen die te koop staan en houden me op de hoogte. Ze denken en leven mee."

Dat mensen minder vlees eten is merkbaar. "Klanten komen minder vaak dan voorheen. Maar als ze dan wel vlees willen eten, hebben ze liever een goed stukje vlees. Ten opzichte van de supermarkt is de kwaliteit hier beter. Veel mensen komen als ze een barbecue houden, bijvoorbeeld voor de côte de boeuf, procureur en mijn zelfgemaakte biefstukspiesjes."

In de toekomst wil Bram in ieder geval de kwaliteit hoog houden. "Daarnaast wil ik nieuwe producten toevoegen. Sinds kort liggen er snacks als gehaktballetjes, smulbuikjes, grillworst en gehaktvinkjes in de vitrine. Ik wil blijven innoveren en de klant iets verrassends en nieuws aanbieden. In de verdere toekomst wil ik de winkel verbouwen en restylen om met de tijd mee te gaan, maar deze plannen zijn nog niet concreet. Ook speelt de gedachte van een tweede winkel vaak door mijn hoofd, bijvoorbeeld in Almelo, waar ook klanten vandaan komen. Dit zou ik niet gek vinden, maar dat is echt toekomstmuziek."

Kijk voor meer informatie op de website van slagerij Bram Knol. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden