'De kers op de taart is de feestelijke doorkomst van de Roparun op zondag 9 juni rond 21.00 uur in ons eigen Enter", vertelt Michel van Sluijs.
'De kers op de taart is de feestelijke doorkomst van de Roparun op zondag 9 juni rond 21.00 uur in ons eigen Enter", vertelt Michel van Sluijs. (Foto: CDA Wierden Enter)

'We leven niet alleen voor onszelf'

door CDA Wierden-Enter

Roparun: meer dan geld ophalen

De Roparun is meer dan geld ophalen. Dat is de stelling van Michel van Sluijs, raadslid voor het CDA Wierden - Enter. In het Pinksterweekend van 8 tot 10 juni loopt team Welkom Wierden mee met de Roparun: een estafetteloop van 560 kilometer van Hamburg naar Rotterdam.

WIERDEN / ENTER - De Roparun heeft als doel om zo veel mogelijk geld op te halen voor mensen met kanker. Vanuit de gemeenteraad maakt CDA - raadslid Michel van Sluijs onderdeel uit van dit enthousiaste team, bestaande uit voornamelijk medewerkers en inwoners van de gemeente Wierden. Net als vele anderen heeft Michel van Sluijs van zeer nabij ervaren wat het is om geconfronteerd te worden met de ziekte kanker. "Als je de diagnose kanker krijgt, is dat verschrikkelijk, maar als je na een zware behandeling genezen wordt verklaard, ben je dankbaar en sta je anders in het leven." Hij vervolgt: "Helaas worden veel mensen niet meer beter of gaan een onzekere toekomst tegemoet."

Voor deze mensen en hun familie, vrienden en dierbaren is het belangrijk om mooie herinneringen te creëren in een akelige periode. De missie van de Roparun luidt dan ook: 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'.

Michel van Sluijs herkent hierin en in het doel van de Roparun een belangrijke kernwaarde van het CDA: solidariteit. "We leven niet alleen voor onszelf, maar zijn pas mens door mét elkaar te leven. Wie geraakt is door het lot van de ander, kan niet anders dan in beweging komen. Met deelname aan de Roparun komen we ook letterlijk in beweging, meer dan twee dagen non-stop met onder andere lopers, fietsers, masseurs en chauffeurs wordt het een echte teamprestatie", vertelt van Sluijs die als gemeenteraadslid ook sport onder zijn hoede heeft. "De kers op de taart is de feestelijke doorkomst van de Roparun op zondag 9 juni rond 21.00 uur in ons eigen Enter. Iedereen is welkom om dit feest mee te vieren. Team Welkom Wierden wil uiteraard zo veel mogelijk geld inzamelen voor mensen met kanker."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden