Een deel van de winnaars maakt het kleurrijke legale graffiti-kunstwerk op het station af. Foto: Jolien van Gaalen.
Een deel van de winnaars maakt het kleurrijke legale graffiti-kunstwerk op het station af. Foto: Jolien van Gaalen. (Foto: Jolien_van_Gaalen)

Station opgefleurd met kleurrijke creatie

door Jolien van Gaalen

Gemaakt door tien jongeren

Een deel van de tien winnaars van graffitiwedstrijd hebben afgelopen vrijdag de laatste hand gelegd aan het legale graffiti-kunstwerk op het station. Op woensdag 15 mei zijn vijf jongeren begonnen met kunstwerk. Dit onder leiding van kunstenaar en graffiti-artiest Reinier Ganzevoort. Daarna volgde de onthulling, waarbij wethouder Richard Kortenhoeven ook aanwezig was. Het kunstwerk is een gezamenlijk project van de gemeente Wierden, Stichting De Welle, ProRail en de NS.

WIERDEN - "De jongeren hebben de ontwerpen zelf gemaakt", vertelt Ivette Spoolder van Jongerenwerk. "Hiervoor hebben wij een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor jongeren van 11 tot en met 14 jaar. Op de basisscholen is hier ook aandacht aan besteed. In totaal hebben wij 144 inzendingen ontvangen, dus de keuze was niet makkelijk."

Woensdag 8 mei heeft de jury uit 144 ontwerpen tien ontwerpen geselecteerd. In de jury zaten Reinier Ganzevoort, Jan Schulenberg van Pro-Rail, Ivette Spoolder van Stichting de Welle en Richard Kortenhoeven namens de gemeente Wierden. Maar dat is uiteindelijk wel gelukt: op woensdag 8 mei zijn tien ontwerpen uitgekozen en de makers hebben een deel van het kunstwerk voor hun rekening genomen. Het is een een kleurrijke creatie geworden dat de muur naast de trap en lift mooi opfleurt.

"Voor mijn werk kom ik vaak op station Wierden", vertelt stationsmanager Lars Sieverink van NS. "De muur bij de lift was gewoon niet af, was gewoon wit terwijl de tunnel mooi geel was en versierd met de plaatsnaam van de gemeente. Om op een gegeven moment was ik bij de gemeente om te overleggen het voorplein en heb ik gevraagd naar ideeën om de muur op te fleuren. Daar sloten op een gegeven moment het jongerenwerk van De Welle en basisscholen bij aan. Ook kreeg ik op ene bepaald moment een telefoontje dat wethouder Richard Kortenhoeven ook mee wilde doen. Ik ben verrast over het enthousiasme van de jongeren, het resultaat en de samenwerking tussen de gemeente, NS, Prorail en De Welle."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden