Ingmar Marsman (19) staat als hoofdkarakter Jasper op de planken in De Foute Musical van Servus.
Ingmar Marsman (19) staat als hoofdkarakter Jasper op de planken in De Foute Musical van Servus. (Foto: Jolien van Gaalen)

'Rol is groter geworden dan verwacht'

door Jolien van Gaalen

Servus Almelo brengt in juni vijf keer De Foute Musical op de planken van Hof88. De negentienjarige Ingmar Marsman vertolkt de rol van Jasper. "Dat is een jongen die vrij beschermd is opgevoed en nooit veel heeft gemogen. In het verleden van zijn moeder heeft zich het een en ander afgespeeld, maar daar zegt ze niks over tegen Jasper. Dat botst heel erg en daarom vindt hij het moeilijk om contact te maken met anderen. Daarom denkt zijn moeder dat hij een probleem heeft en stuurt hem naar een psycholoog."

WIERDEN / ALMELO – De Foute Musical neemt de bezoekers mee in een zoektocht naar de identiteit van de hoofdkarakters. Ingmar neemt dus een van de hoofdrollen voor zijn rekening. "De rol is iets groter geworden dan verwacht, ik heb nu vrij veel speeltijd. De audities waren in november, waarbij je zelf materiaal mocht inbrengen. Een deel daarvan is ook meegenomen in de musical. Een week later kregen wij te horen wat ze in het stuk hadden verwerkt. Op dat moment hoorde ik ook dat ik de rol van Jasper had gekregen. Het stuk kreeg daarna steeds meer vorm en gaandeweg is de rol groter geworden. Sinds een maand is het een hoofdrol."

Ingmar repeteert meerdere keren per week. "Het grootste deel van de cast repeteert een keer per week. Als de première dichterbij komt repeteren we ook op de zondag bij Hof88. Dat wordt straks dus twee keer per week. Solisten repeteren wekelijks twee keer, dat wordt straks drie keer." De première is op donderdag 13 juni. "Ik zie wel hoe het gaat. Het ligt er namelijk ook aan welk publiek je hebt, iedereen kijkt er toch anders naar. Dus ik stel geen verwachtingen en kijk wel wat er gebeurt. Achteraf hoor ik wel wat de mensen ervan vonden." Het mooiste aan het spelen in een musical vindt Ingmar de nummers. "Voor mij is de zang het leukste. Ik ben nog niet zo lang speler, namelijk sinds 2016. De rest van de groep ondersteunt daarin ook, zij hebben meer ervaring en geven tips hoe je dingen anders kan doen."

"In september 2018 ben ik lid geworden van Servus. Ik wil graag muziek en theater studeren en het leek me goed om alvast wat ervaring op te doen in de regio. Mijn moeder, opa en oma hadden voorstellingen gezien van Servus en zeiden dat ik eens moest gaan kijken. Dat heb ik gedaan en ik ben blijven hangen. Het leukste is hoe makkelijk de groep is. Toen ik bij Servus kwam, kende ik al wat mensen. Maar sommigen komen bij de vereniging en kennen niemand, maar zij worden heel snel betrokken bij de groep. Er zitten verschillende mensen bij en naar mijn idee kan iedereen het goed met elkaar vinden."

Vereniging
Servus werd in 1985 opgericht als operettevereniging met een klein aantal leden. Inmiddels is de vereniging uitgegroeid tot een muziektheater-vereniging met zo'n 100 leden. Er zijn drie afdelingen: Junior, Musical en Classic. In februari heeft Servus een nieuwe huisstijl gekregen. De thuisbasis is De Klankkast aan de Bosrand 8 in Almelo.

Praktisch
De Foute Musical is op donderdag 13, vrijdag 15, zondag 16 en vrijdag 21 juni te zien bij Hof88. De voorstelling op zondag begint om 14.00 uur, de overige voorstellingen om 20.15 uur. Kaarten kosten 19,50 euro en zijn verkrijgbaar via de website van Hof88.

Kijk voor meer informatie over De Foute Musical op de website van Servus.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden